Mladi bračni par kontaktirao nas je sa molbom da im pomognemo u uređenju dnevnog boravka. Savjet dala stručna saradnica Enterijer.ba Lejla Tanović.

....................................................................................................

Poštovanje,

Molim Vas za savjet kako da uredimo dnevni borak za mladi bračni par, koji ima mnogo prijatelja koji vole doći na druženje. Želimo da kupimo namještaj, ali pošto je prostor manji, bojimo se pogrešnog odabira. Da li bi se ugao uklopio ili ne, da li bi još više vizuelno smanjio sobu? Također nam je potrebno mjesto za tv. Da li je komoda rješenje? Nadam se da ćete nam pomoći da što bolje opremimo dnevni boravak.

U prilogu Vam dostavljam skicu sa mjerama i trenutni izgled sobe sa namještajem, koji ne želimo zadržati, jer je ogroman u prostoru.


Unaprijed Vam zahvaljujem.

Srdačan pozdrav,

Lejla Selmanović

....................................................................................................

Poštovana Lejla,

Na osnovu fotografija postojećeg stanja vašeg stana, vidim da se radi o dosta monotom prostoru za mladi bračni par i njihove prijatelje, koji vole zabavu i večernja druženja.

Prisustvo boja u enterijeru je značajno. Eksperimentišite sa bojama, koristite jake boje koje su eksplozivne. Stvorite razigran i dinamičnan prostor, prepun detalja, boja i oblika.

Slobodno koristite intezivno žutu, zelenu i narandžastu boju, koje daju impuls dizajnu. Također, stvorit ćete izgled savremenog enterijera ukoliko budete koristili grafičke i digitalne dezene i materijale visokog sjaja.

Ograničenja ne postoje, bilo da je riječ o bojama i šarama, ili mustrama i oblicima. Možete koristiti retro oblike koji su sada digitalizovani - pruge, geometrijske oblike i grafičke motive.

Obratite pažnju na rasvjetu - upotrijebite neobične oblike rasvjetnih tijela. Trend LED lampi donosi ne samo kvalitet u osvetljenju, nego i interesantno dizajnirane lampe.

Što se tiče rasporeda namještaja u sobi za dnevni boravak koja nema veliku kvadraturu, predlažem da opremite sobu novim elegantnim trosjedom sa staklenim stolom i velikom foteljom. Stvorite zaseban kutak za sjedenje, sa malim foteljama i stolićem i policom za TV. Na tlocrtu i 3D prikazu možete vidjeti prijedlog rješenja.



Nadam se da će Vam navedene fotografije poslužiti kao inspiracija. Predlažem Vam da pogledate Bela Vida kolekciju „Sjajno! Oblikovanje svjetla na švedski način" i "U bojama brazilskog karnevala'', u kojima možete vidjeti rješenje enterijera na savremen način, korištenjem intenzivnih boja i savremene rasvjete. Od proizvođača predlažem Vam „JUB" boje, koje nude izvrsna rješenja za "obojeni dom".

Za prekrivanje podova koristite proizvođača „Ligne Pure" i za savremenu rasvjetu „ABV Sisteme". Na tržištu BiH postoji mnoštvo firmi koje projektuju namještaj po mjeri, predlažem Vam „Simpo", koji nudi vrlo elegantna rješenja.

Lejla Tanović, d.i.a.
Stručna saradnica Enterijer.ba

Korišteni linkovi:

http://www.belavida.ba/
http://www.lignepure.com/
http://www.jub.ba/
http://www.abvsistem.com/
http://www.simpo.ba/home/