Naša stručna saradnica Gorana Angirević, magistrica arhitekture, napravila je dvije varijante organizacije prostora za čitateljku Biljanu. Pogledajte!

 

Poštovani,

Možete li mi pomoći oko organizacije nameštaja u dnevnom boravku od 25 m2, u čijem se sastavu nalazi i kuhinja. Od nameštaja bih zadržala samo sivu ugaonu garnituru dimenzija 160×240 cm.

Unapred hvala.

Biljana

................................................................................................

Poštovana Biljana,

Zahvaljujem na upućenom upitu za savjet oko opremanja dnevnog boravka.

Na osnovu dostavljenog nacrta zaključujem da se radi o stanu, gdje se uvijek borimo sa nedostatkom prostora. Pretpostavljam da u sklopu dnevnog boravka, s obzirom da je tu i kuhinja, planirate staviti i trpezarijski sto i stolice.  Osim toga, dnevna zona podrazumijeva i nekakvu komodu sa TV-om i drugim uređajima. Imajući sve to u vidu, pripremila sam vam dvije varijante rasporeda namještaja. 

Pozicija balkonskih vrata i smjer otvaranja utiču na raspored namještaja, tako da na dvije varijante imate dvije moguće opcije i raspored u skladu s tim. Takođe, tip garniture, odnosno orjentacija lijeva ili desna, utiču na mogući raspored. Na nacrtima koje vam šaljemo vidjet ćete kako se koja garnitura može pozicionirati. 

Cilj je zadržati što više slobodnog prostora, omogućiti formiranje dnevne zone nezavisno od kuhinje i trpezarije, pozicionirati TV na najbolju moguću poziciju, a ujedno predvidjeti namještaj koji će služiti i kao prostor za odlaganje, kojeg u stanovima uvijek nedostaje. 

Nadam se da će vam moji prijedlozi pomoći da nađete najbolje moguće rješenje za vaš prostor. Za sve dodatne informacije stojimo vam na raspolaganju, putem kontak maila navedenog ispod. 

Srdačan pozdrav,

Gorana Angirević, mr.arh.
Stručna saradnica Enterijer.ba

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.