Bez obzira koliko se trudimo da naš dom izgleda bolje, nikad neće biti ni blizu luksuznih stanova čije fotografije krase modne magazine. Iako pratimo trendove, kombinujemo boje i držimo se jednog određenog stila, rezultat je uvijek daleko od savršenog.

Evo liste najčešćih grešaka koje i najljepši dom pretvaraju u neuredan.

 

Magneti na frižideru

Iako magneti za frižider mogu biti vrlo korisni, oni kuhinju čine neurednom. Ako ih skupljate, onda napravite posebno mjesto za kolekciju - na magnetnoj ploči koju ćete staviti na zid.

 

Suveniri

Suveniri su gori od magneta za frižider, jer je puno teže pronaći odgovarajuće mjesto da ih postavite. U svakom slučaju možete učiniti ljepše da izgledaju ukoliko organizujete svoju kolekciju na jednom mjestu. Pronađite odgovarajuće mjesto za svaki suvenir.

 

Deterdženti za suđe

Dizajneri smatraju da kuhinja ne izgleda lijepo ukoliko je deterdžent u vidnom polju. U svakom slučaju, domaćicama su porebni različiti deterdženti i sredstva za čišćenje kako bi obavljali kućne poslove. Ipak, postoji moderno rješenje: kupite dozer za višekratnu upotrebu u istoj boji i stilu kao što je kuhinja.

 

Držanje stvari na dasci za peglanje

Neki ljudi koriste daske za peglanje kao mjesto za odlaganje stvari. Međutim, dizajneri insistiraju da dasku sklonite nakon upotrebe. Mnoštvo je mogućnosti da je držite sklonjenu iz vida, kao što je ovaj sklopivi model.

 

Obuća razbacana po hodniku

Ponekad nam je potrebno da različitu obuću imamo lako dostupnu zbog neizvjesnih vremenskih uslova. U ovom slučaju stručnjaci savjetuju pronalaženje načina za spremanje svih čizmi, patika i cipela bez da vaši gosti nabasaju na njih. Možete koristiti otoman sa ladicom ili ormarić za cipele i kapute. Kao rezultat toga, dobit ćete više slobodnog prostora, a vaš hodnik će biti mnogo organizovaniji.

 

Peškiri u raznim bojama

Kada zamišljate svoje kupatilo nakon renoviranja, peškiri sa delfinima nisu dio slike, zar ne? Peškir koji se ne uklapa u stil kupatila može sve pokvariti. U svakom slučaju nemojte žuriti da se riješite svakog elementa koji se ne uklapa u novi dizajn. Uvijek možete zadržati neke predmete dok ih ne zamijenite novim.

 

Sportska oprema

Ako svoj sobni bicikl niste koristili godinama, onda ga vjerovatno nikada nećete više ni koristiti. Da li zaista želite da zauzima prostor u vašem stanu? U slučaju da redovno trenirate, onda napravite posebno mjesto za čuvanje vaših bučica i druge opreme (balkon, naprimjer).

 

Posteljina

Ako je vaša spavaća soba puna antikviteta i prekrasnih slika, onda nemojte birati posteljicu sa uzorkom leoparda. Postoje dva rješenja: Postupno zamijeniti neprikladne posteljine ili ih sakriti ogromnim prekrivačem i ukrasnim jastucima.

 

Kuhinjske potrepštine

Teško je povjerovati, ali začini, bilje i ulje mogu biti uredno složeni bez brojnih paketa i konzervi. Čim kuhinju organizujete na odgovarajući način, proces pripreme hrane će se pretvoriti u zadovoljsvo, a prostorija će izgledati urednija i čišća. 

 

Dječije igračke

Svi znaju da je jako teško održati kuću urednom kada imate djecu. Međutim, i to je moguće. Opremite dječiju sobu raznobojnim kutijama za igračke. Osim što su lijepe i elegantne, one mogu pomoći djeci da budu organizovani i odgovorni.