Iznenadno najavljeni gosti stižu za pola sata, a kuća vam je u totalnom haosu. Ne paničite. Duboko udahnite i slijedite ovih pet brzih koraka koji će vam pomoći da za kratko vrijeme spremite kuću.

Iako nije riječ o temeljitom čišćenju vaš dom izgledat će prividno super-čist! Sasvim dovoljno da bez srama otvorite vaša vrata i budete savršen domaćin gostima.

Vlažne maramice kao spas

Uvijek imajte paket vlažnih maramica za čišćenje toaleta. Uz pomoć ovih maramica možete veoma brzo da date sjaj i svjež miris vašoj kupaonici. Poslužit će i za vraćanje sjaja svim ravnim površinama u stanu – stolovima, policama, komodama i neizostavnom skupljaču prašine televizoru.

 

Efektno sklanjanje razbacanih stvari

Sigurno imate neki kutak u koji gosti neće zavirivati? Možda je to rezervna sobica, balkon ili špajz. Brzo pokupite stvari razbacane po kući i ubacite ih u korpu ili plastičnu kofu, te sklonite od pogleda. Da bi se kasnije mogli lakše snaći koristite bar dvije ili tri korpe kako bi stvari koje sklanjate odmah sortirali i kasnije potrošili manje vremena na njihovo odlaganje na pravo mjesto.

 

Dlake kućnih ljubimaca

Ako imate kućne ljubimce, prvenstveno psa ili mačku, neizbježna pojava na tepisima i namještaju za sjedenje jesu dlake. Neka vam kotrljajuća ljepljiva traka uvijek bude pri ruci kako biste odstranili dlake sa namještaja. Odlično će poslužiti i gumena rukavica koju trebate pokvasiti i njom preći preko namještaja, a dlakice će same da se zalijepe.

 

Sakrijte prljavo posuđe

Ako vam je kuhinja zatrpana neopranim posuđem sakrijte ga u pećnicu dok gosti ne odu. Koliko god ovaj savjet zvučao ružno, učinkovit je! Suđe ćete oprati kasnije, a kuhinja će izgledati lijepo i uredno sa praznim i čistim sudoperom. 


 

Nekoliko minuta brzinskog čišćenja svaki dan

Posvetite ovakvom brzinskom spremanju kuće desetak minuta svaki dan. Da li je to varanje? Možda. Ali na ovaj način ćete u svakom momentu biti spremni za iznenadno društvo i još će vam ostati dovoljno vremena koje trebate posvetiti sebi jer je to ipak najvažnije.