Postavljanje polica je odličan način rješavanja problema smještaja stvari. Međutim to je samo kratkoročno rješenje ukoliko prostor na policama ne organizujete kako treba.

 

 

Praktične kutije

Najjednostavniji i najekonomičniji način povećanja učinkovitosti vaših polica jeste uz pomoć kutija. Sačuvajte kutije od cipela, poklona, čak i slatkiša koje ćete prekriti papirom u boji koja će se slagati ili biti u kontrastu sa bojama vašeg enterijera.

Slažite kutije na police shodno vašim potrebama. Kutije sa stvarima koje rijetko koristite možete smjestiti na gornje ili donje police, pa čak i iza vrata. Stvari koje koristite češće smjestite na srednji dio police i etiketirajte ih za lakše raspoznavanje.













Police - uvijek praktične u kuhinji

Vrlo je lako imati organizovane police u kuhinji uz pomoć odgovarajućih kutija i etiketa. Vaše začine za pripremanje karija držite u kutiji sa etiketom 'Začini za kari'.

Sve aditive za kolače i dekorativne elemente za torte smjestite u kutiju 'Dekoracija kolača'. Na ovaj način ćete vrlo lako pronaći željeni sastojak.













Laka dostupnost stvari u kupatilu

Police u kupatilu se po pravilu najprije popune, pogotovo ako na njima držite lijekove koje redovno konzumirate. Police u ovoj prostoriji trebale bi imati neku vrstu graničnika na rubovima, kako bi spriječile pad sapuna, šampona i ostalih kliskih stvari.

Pomenuto bi trebalo stajati na policama blizu tuša ili kade, zbog lakše dostupnosti kada se tuširate. Kao i kod organizacije polica u kuhinji, i u kupatilu su bezbjednost i dostupnost faktori od kojih sve treba početi.













Kućni ured

U kućnom uredu povećajte funkcionalnost polica koristeći registratore. Na ovaj način ne samo da ćete uštedjeti na prostoru, nego ćete i sistematski rasporediti dokumente unutar određenih oblasti. Bonus faktor je lako prenošenje velikog broja dokumenata na drugo mjesto za vrlo kratko vrijeme.