window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-128943623-1');

Ukrasni tanjiri na zidu bit će zanimljiv dekorativan dodatak u vašem domu.

Ne morate namjenski kupovati tanjire koji su predviđeni za kačenje na zid. Svaki lijep tanjir koji imate, zaboravljeni suvenir sa davnog putovanja, čak i onaj obični bijeli, možete iskoristiti u ovom slučaju.

 

Zalijepi i okači

Da bi bio okačen na zid tanjir mora imati kukicu. Poslužite se spajalicom, metalnim prstenom koji ste skinuli sa privjeska za ključeve i ljepilom.



U ovom slučaju najbolje bi bilo koristiti pištolj za vruće lijepljenje kako biste bili sigurni da je kukica dobro zalijepljena te da tanjir neće završiti u komadićima. Nakon nanošenja ljepila ostavite ga da se dobro osuši, po mogućnosti 24 sata.

Ljepilom i trakicom možete se poslužiti ako se radi o tanjirima od pruća i onima manje veličine.



Ako ste u mogućnosti poručite specijalne kukice namijenjene isključivo za kačenje ukrasnih tanjira na zid.



 

Ukrašen zid

Ako planirate ukrasiti zid većim brojem tanjira, pažljivo isplanirajte postavku.

Ocrtajte tanjire na papiru, označite ih brojevima (i tanjire i papirne uzorke), izrežite iscrtane kružnice i zalijepite ih na zid ljepljivom trakom, igrajući se i planirajući mjesto gdje će biti okačeni.

Kada odaberete savršenu postavku ukucajte eksere tako da ne stoje okomito u odnosu na zid nego koso prema gore. Odstranite papire i okačite svaki tanjir na njegovo već predviđeno mjesto.