window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-128943623-1');

Zagreb, jedna od destinacija Grimizne turneje, dočekao nas je sa gardom prijestolnice i šarmom centra kulture.

Putem AirBnB iznajmile smo potkrovni stan u Ilici, jednoj od najprometnijih ulica u centru Zagreba i odmah ujutro se uputile u obilazak ugostiteljskih objekata koji su svojim uređenjem privukli pažnju stručne javnosti.

Jedan od njih je i Waves Denim Bar & Restauran. "Waves je svoj naziv dobio zbog valova ljubavi, a u prostor su implementirane sekvence mog života u kojem sam slijedila intuiciju i radila ono što me čini sretnom." - pojasnila nam je vlasnica Sandra Barulović.

Budući da se zagrebački restorani uglavnom otvaraju poslije podne, prvo smo posjetile caffe barove.

Pažnju našeg stručnog žirija privukao je i Dream Coffee & Wine Bar - savršeno mjesto za odmor, opuštanje i razgovor uz jutarnju kafu.

Očekivano, najviše smo se zadržali u Johann Franck -u, što zbog najbolje kafe, što zbog enterijera čiji detalji su nam konstantno odvlačili pažnju.

Ljubazna Dagmar Rohr nas je provela kroz cijeli prostor i odmah nam je bilo jasno zašto se njihovi posjetioci osjećaju kao kod kuće. 

- Imamo veliku biblioteku gdje gosti mogu sjesti, čitati knjigu ili je čak ponijeti kući, a zauzvrat ostaviti neku svoju knjigu koju su već pročitali - rekla je gospođica Rohr.

Osim ove kavane, bistroa i lounge bara u jednom, koji je zamijenio Gradsku kavanu na Trgu bana Jelačića, obišli smo manje, ali jednako privlačne caffe barove koji su oduševljavali ili svojom jednostavnošću ili savršenom eklektikom.

U Masarykovoj 19 dočekali su nas ljubazni suvlasnici novootvorenog vinskog bara pod nazivom Bastion No. 19, mladi režiser Milan Rukavina i njegova sestra Marina Nothig koji su česti posjetioci našeg SSF-a.

Kako mu i sam naziv govori "Bastion" je prava tvrđava gastronomskog užitka i odličnih ponuda vina i piva.

Pauzu smo napravile u Sherry's Wines & Bites baru, gdje smo popile kuhano vino i u ugodnom razgovoru sa vlasnikom Željkom Fočićem saznali kako je čest gost Jahorine u zimskom periodu. 

Na vrhunskoj lokaciji na omiljenom zagrebačkom Cvjetnom trgu posjetili smo prekrasni My Way Bar & Restaurant u vlasništvu porodice Horvatinčić, koji se bave ugostiteljstvom već 40 godina. Vrhunska internacionalna gastronomija, pomno odabrana vinska karta sjedinjeni su u  potpuno novi koncept usluge prema svakom gostu uz pet strofa najpoznatije pjesme "My Way" legendarnog Franka Sinatre.

Nastavile smo obilazak preostalih objekata  i večer završile na najbolji mogući način. Večerom u japanskom restoranu Takenoko, gdje nas je ugostio ljubazni voditelj Silvije Vrček.

 Umjesto planiranih pola sata, ostale smo tri puta duže.

Na našem stolu smjenjivala su se mala umjetnička djela, od proljetnih rolica sa piletinom i kozicama u rižinom papiru, do raznih vrsta sushija po preporuci kuhara.

Zagreb smo napustile sa osjećajem zena i ukusom japanskih delicija koji nas je pratio sve do Banje Luke.

*** 

 

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram uz hashtag #GrimiznaKugla i budite među prvima koji će saznati koji se to ugostiteljski objekti bore za šestu Grimiznu kuglu. Na taj način ćete povećati šanse za osvajanje vrijednih vaučera njenih učesnika.