Od svog otvorenja u avgustu 2014. godine, hrvatska IKEA otvorila je vrata transformaciji istoka grada Zagreba u pravu shopping meku, koju na godišnjoj bazi trenutno posjećuje čak milion i po potrošača iz Hrvatske i zemalja regije.

Ovu novu shopping oazu na prostoru Ivanje Reke očekuje dalje jačanje i proširenje, jer u 2018. IKEA razvojna grupa planira otvoriti i dizajnerski outlet, hipermarket, dva lanca brze hrane i još mnogo zanimljivih shopping sadržaja.

IKEA je tako odlučila spojiti kupovinu namještaja i detalja za dom s onim iz kategorije mode i lifestylea, i to na vrlo jedinstven način, koji će ovu zonu učiniti najpoželjnijom za posjet lokalnog stanovništva i turista iz stranih zemalja. Zasad je poznato da će se dizajnerski outlet protezati na 25,000 kvadratnih metara, dok će drugi sadržaji zauzeti prostor od čak 30,000 kvadratnih metara, a izgledom će cijeli kompleks biti inspirisan hrvatskim regijama i izgledati po uzoru na ‘premium village outlete’ kakve trenutno možemo susresti u Austriji (Parndorf), Njemačkoj (Soltau) i Italiji (Brugnato).