Nakon ocjene prvih deset članova međunarodnog stručnog žirija, izdvojeno je pet ugostiteljskih objekata koji su u samom vrhu poretka učesnika u takmičenju za najljepše uređen ugostiteljski objekat.

................................................................................................................

Sudeći prema dosadašnjim glasovima, nagrada Grimizna kugla mogla bi biti uručena „Zlatnoj ribici" iz Sarajeva, Restoranu „Comunale" ili Hotelu „Falkensteiner" iz Beograda, Restoranu „More" iz Dubrovnika ili Restoranu „Per Sempre" iz Podgorice.

Još devet članova žirija će dati svoju ocjenu, nakon čega će biti proglašen pobjednik ovogodišnjeg takmičenja za najljepše uređen ugostiteljski objekat u regionu. Pobjedniku će Enterijer.ba, internet magazin koji je organizator takmičenja, uručiti Grimiznu kuglu. Nagrada se daje u trajno vlasništvo, a pravi se u Meksiku tradicionalnom metodom puhanja stakla.

Osim pet ugostiteljskih objekata koji su trenutno na vrhu ljestvice, još je pet finalista koji mogu doći do prvog mjesta nakon što stručni žiri završi sa glasanjem. To su Caffe Bar Henessy iz Zenice, Intermezzo iz Sarajeva, Imanje Knjaz i iz Podgorice, Konoba Atrium iz Kotora i Ćatovića Mlini iz Morinja.

Medijski pokrovitelji takmičenja za najljepše uređen ugostiteljski objekat – Grimizna kugla su Fena, Beta, Radio M, Klix.ba, FACE TV, Oslobođenje, Magazine. Medijski partneri su SEEbiz, Poslovne novine, DOM INFO, BH Clubbing, Vijesti Crna Gora, Ekapija.com, Danas Srbija.

Članovi međunarodnog stručnog žirija koji su glasali do sada:

Admin Isaković (Niederstetten, Njemačka) - diplomirani inžinjer arhitekture
Ernesto Eduardo Dobarganes (Miami, SAD) – profesionalni fotograf i videograf
Githa Van Euwen (Amersfoort, Holandija) – profesionalna fotografkinja i ilustratorica
Goran Lojović (Sarajevo, Bosna i Hercegovina) – modni menadžer i diplomirani inžinjer građevine
Igor Kuvač (Granada, Španija) - diplomirani inžinjer arhitekture
Maja Matašin (Sarajevo, Bosna i Hercegovina) - akademska kiparica
Maya Stanić (New York, SAD) – event menadžer
Slavica Jarić (Poreč, Hrvatska) – tekstilni dizajner
Snježana Domazet (Trebinje, Bosna i Hercegovina) – slikarka
Vanja Ciraj-Džudža (Sarajevo, Bosna i Hercegovina) – modna dizajnerica