Ljubitelj životinja, „zelenog“ stanovanja, samostalnih intervencija u domu i udobnog življenja, Danijela Stare-Krstanović jedna je od ključnih osoba Enterijer.ba tima, koja sve svoje ljubavi uspijeva da prenese i u tekstove koje svakodnevno piše.

.................................................................................






Iako je njena funkcija u timu ozvaničena pod nazivom „Zamjenica urednika“, Danijela je mnogo više od toga. Zaljubljena u svoj posao, sva njena svestranost, organizovanost, talenat i kreativnost lako dolaze do izražaja i kroz posao u Bela Vida galeriji. Sa veoma malo slobodnog vremena, ali sa jako mnogo ljubavi i energije za svaki novi dan, ona je ispunjena žena i u poslovnom i u privatnom životu.


Enterijer.ba je Vaša poslovna baza, iako ste i u samom vrhu tima kompanije Bela Vida. Kako ste došli na mjesto zamjenice urednika i odakle ljubav ka ovakvom tipu posla?

Kao odgovor na ovo pitanje nameće se odmah pomen na moju prvu ljubav, a to je pisanje za Enterijer.ba.

Pisanju za portal prethodilo je redovno posjećivanje i “piskaranje” po forumu Enterijer.ba, što je rezultiralo ponudom direktorice ovog projekta Belme Mujezinović-Pribilović da se profesionalno uključim u rad na portalu, što sam ja rado prihvatila.

Mrva straha i nesigurnosti s početka saradnje brzo je nestala nakon što sam osjetila dobru vibraciju koja kola kroz cijeli tim, mlade i kreativne ljude koji su mi postali saradnici, a danas i dragi prijatelji.

Smatram se jako srećnom što sam dobila priliku da radim ono što volim.

Kao logičan slijed stvari, budući da je Bela Vida materijalizacija svega što Enterijer.ba promoviše i slavi, a to je lijep život, nije teško naslutiti otkud interes i želja za radom u Bela Vidi.



Svi zaposleni u kompaniji imaju veliko povjerenje u Vas. Na čemu se gradi poslovni uspjeh unutar jednog projekta kao što je ovaj?

Kako je Enterijer.ba ogranak Bela Vida projekta, rekla bih da poslovni uspjeh Galerije proizlazi iz odlične startne ideje, velike želje, dobre namjere i napornog rada. Bela Vida je u ovom momentu već dobro zagazila na četvrti stepenik, odnosno u naporan rad, prije svega timski.

Budući da vjerujem kako: lijepa riječ i gvozdena vrata otvara, te da se na fin način može postići mnogo toga, možda je upravo takav stav ono što mi pomaže da se sa kolegama dobro slažem i tako zavrijedim njihovo povjerenje.



Osim rada na Enterijer.ba Vi ste i voditeljica ureda Galerije, koliko Vam je teško(lako) biti u toku sa svim dešavanjima unutar kompanije, imajući u vidu činjenicu da je ovaj posao izrazito frekventan i da se stvari često iz sekunde u sekundu mijenjaju?

Biti u toku, ne gubiti vrijeme i završiti sve zadate zadatke moguće je postići ali nauštrb slobodnog vremena.

Puno radim i svaki dan se spremam da napravim bolju organizaciju svog radnog dana, sedmice i mjeseca, te tako, nekim čudom, pronađem i vrijeme za vanposlovne aktivnosti. Međutim nikako da stignem da se organiziram. (smijeh)



Šta je ono što Vas najviše privlači u ovakvom poslovnom konceptu? Veliki tim, kreativnost, novitet ili nešto sasvim treće?

Definitivno kreativan rad.

Naravno, bez finih međuljudskih odnosa, u ovom slučaju odnosa sa kolegama na poslu, nema potpunog zadovoljstva. Kada ste okruženi dobrim, vrijednim i kreativnim ljudima, s kojima se slažete, dobro funkcionišete i razmjenjujete ideje, onda je sve lako i moguće.

Ovakav koncept znači neprestalnu nadogradnju i rast mene kao osobe.


Koliko Vi lično uživate u svakodnevnim obavezama: mjesečnim izmjenama postavke, pisanju za Enterijer.ba i da li je posao za Vas i kreativni užitak?

Moram naglasiti da je moj kreativni filter portal Enterijer.ba, ali to je svakako i Bela Vida galerija, mada u manjoj mjeri. Budući da se brinem o jednom drugom segmentu poslovanja, onom “dosadnom”, vezanom za uredsku administraciju, ne bavim se izmjenama postavki u Galeriji u mjeri u kojoj to radi ostatak tima.

Međutim, iako svi imamo svoja posebna zaduženja i obaveze, opet se kroz lijepo druženje i zajednički rad, neki više, a neki manje, svi uključujemo u kreiranje svake postavke.

Ti dani u Galeriji, užurbani, podložni promjenama, stresovima, usponima i padovima, i na kraju sam čin otvorenja postavke, najnaporniji su ali i najzabavniji.




Koja je poruka koju svakodnevno šaljete posjetiocima portala i Galerije?

U današnjem vremenu koje je podložno brzim i neočekivanim promjenama, nije lako predvidjeti kako će se stvari odvijati.

U svakom slučaju mi dajemo i davat ćemo sve od sebe da poruku o ljepoti života i užitku kvalitetnog stanovanja i dalje prezentiramo našim već redovnim posjetiocima Galerije, kao i onim novim koje s radošću očekujemo.



Na kraju, pitanje vezano za Enterijer.ba, vodeći internet portal u regionu o uređenju enterijera. Kakvi su planovi za budućnost?

Enterijer.ba, kao neodvojiv dio Bela Vida filozofije o ljepoti življena, nastavlja svojim već uhodanim tempom donoseći svakodnevno svojim vjernim čitateljima nove savjete i ideje u domeni uređenja doma.

Kroz prizmu različitih tema trudimo se svjedočiti o tome da “mnogo, veliko i skupo” nije najvažnije niti prijeko potrebno. Dapače, naši domovi su mjesta gdje možemo izraziti kreativnost, za koju možda nismo ni znali da nosimo u sebi, kroz lični kreativan angažman, pronalazeći sreću u jednostavnim, malim stvarima.