Sarajevo Waves je stambeno poslovni kompleks smješten neposredno uz rijeku Željeznicu, koji će činiti šest objekata, pet stambenih i jedan poslovni.

Sarajevo Waves je smješten na području Općine Ilidža, nedaleko od pruge Sarajevo-Ploče i brze ceste Ilidža-Blažuj, između rijeke Željeznice i stambenog bloka naselja Otes.

Izgradnja prvog stambenog objekta počela je u februaru 2015. godine, a za manje od godinu dana okončani su svi radovi - od grubih građevinskih do finih završnih radova.

"U prvom objektu je uspješno izvršena i proba kotlovnice za grijanje, te se planira i vanjsko uređenje oko objekta, prije nastavka gradnje kompleksa", objašnjeno je iz firme Compact Invest koja stoji iza projekta Sarajevo Waves.

Postojeća zgrada čija je ukupna površina 8.500 kvadratnih metara smatra se završenom, predat je zahtjev za tehnički prijem, a izvršeno je priključenje na kompletnu infrastrukturu za cijeli kompleks Sarajevo Waves, uključujući plin, vodu, kanalizaciju, trafostanicu, kao i pristupni put. 

Ukupan broj stambenih jedinica je 49, sa pripadajućim parkirnim mjestom za svaki stan u garaži koja se nalazi u podzemnoj etaži. Uz balkone stanova, građanima će biti omogućeno i korištenje buduće zajedničke zelene terase na krovu.

U sklopu projekta planiran je i poslovni centar na dvije etaže koji će sadržajno obogatiti ovo naselje i dati stanarima više izbora u neposrednoj blizini svojih domova.

Vrijednost budućih radova je blizu 40 miliona konvertibilnih maraka.