Ostalo je još sedam dana do početka takmičenja za titulu najljepše uređenog ugositeljskog objekta u regionu koje po peti put organizuje internet magazin Enterijer.ba.

.............................................................................................................................

Ove godine za popularnu Grimiznu kuglu borit će se vlasnici ugostiteljskih objekata iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Slovenije.

 

Prijavite se!

I dalje se mogu prijaviti svi oni koji smatraju da je njihov ugostiteljski objekat uređen reprezentativno i sa stilom tako što će poslati šest profesionalno urađenih fotografija na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. do 30. marta 2014. godine. Međunarodni stručni žiri će ocijeniti da li pristigle fotografije enterijera zadovoljavaju osnovne kriterije lijepo uređenog prostora. To znači da će u utrci učestvovati samo oni ugostiteljski objekti koji ispune uslove međunarodnog stručnog žirija.

Više informacija o samom takmičenju može se dobiti putem grimizna.enterijer.ba.

Tokom aprila birat će se najljepših deset i to putem Facebook glasanja. U maju će međunarodni stručni žiri izabrati najljepšeg među najljepšim kojem će dodijeliti nagradu – Grimiznu kuglu.

Medijski pokrovitelji takmičenja za najljepše uređen ugostiteljski objekat – Grimizna kugla su Fena, Radio M, Klix.ba, FACE TV, Oslobođenje, Magazine.

 

Članovi međunarodnog stručnog žirija

Maya Stanić (New York, SAD) – stručnjak za marketing i razvoj brenda u ugostiteljstvu; angažovana na razvoju strategije za New York Fashion Week; sarađuje sa globalnim arhitektonskim biroom Gensler; organizator privatnih zabava za dobitnike Grammyja - Ellie Goulding,Cee Lo Green, Peter Bjorn and John.

Ito Shinji (Kanagawa, Japan) – predsjednik Japanskog freelance udruženja. Osvojio je nagradu na izložbi Udruženja profesionalnih fotografa Japana (JPS), održao samostalnu izložbu fotografija u Ayumi galeriji u Kagurazaki, Tokio 2009. godine.

Githa Van Euwen (Amersfoort, Holandija) – nagrađivani fotograf, ilustrator i copywriter. Završila je Foto akademiju u Amsterdamu. Ona stvara nadrealne, maštovite foto ilustracije.

Ernesto Eduardo Dobarganes (Miami, SAD) – porijeklom sa Kube, danas je direktor marketinga u Denise Rubin Group na Floridi. Više od pet godina bavi se fotografijom i osvaja nagrade na mnogim takmičenjima.

Slavica Jarić (Poreč, Hrvatska) – tekstilni dizajner. Modom i dizajniranjem se bavi od 1980 godine. Aktivno učestvovala u svim revijama širom regije. Pored dizajniranja tekstilne odjeće dizajnira torbe, slika na svili, radi akvarele, ...

Admin Isaković (Niederstetten, Njemačka) - diplomirani inžinjer arhitekture. Porijeklom iz Bosne i Hercegovine, Admin je stekao bogato arhitektonsko iskustvo radeći za različite biroe u Ljubljani, gdje je živio i radio više od deset godina. Protekle tri godine angažovan je u njemačkoj arhitektonskoj firmi Vix Architekten.

Amer Kapetanović (Sarajevo, Bosna i Hercegovina) – profesionalni fotograf i videograf. Dobitnik je ULUPUBiH nagrade za fotografiju 2006. Učestvovao na više od stotinu i pedeset kolektivnih izložbi. Do sada priredio 16 samostalnih izložbi. Fotografijom se bavi od 2003. godine a od 2008. je freelancer. Član je Udruženja likovnih umjetnika primjenjenih umjetnosti i dizajera Bosne i Hercegovine ULUPUBIH i Asocijacije za umjetničku fotografiju u Bosni i Hercegovini (AUFBiH). U Asocijaciji za umjetničku fotografiju BiH (Foto savez) ima strukovno zvanje Majstor fotografije i obavljao je dužnosti podpredsjednika i FIAP Liaison Officera za BiH od 2008. do 2011. godine.

Igor Kuvač (Granada, Španija) - diplomirani inžinjer arhitekture. Kao planer i projektant, bavi se urbanističkom praksom u RS, a kroz istraživački rad, temama procesa stvaranja arhitekture, te društvenim i kulturnim utjecajima na prostorni identitet. Radove povremeno objavljuje na naučno-stručnim skupovima, u publikacijama i časopisima. Učestvuje na zajedničkim izložbama, urbanističkim, arhitektonskim i dizajnerskim konkursima. Osnivač je i predsjednik Istraživačkog centra za prostor. Trenutno pohađa PhD studije iz oblasti Urbanizma i prostornog planiranja na Univerzitetu u Granadi.

Vanja Ciraj (Sarajevo, Bosna i Hercegovina) - modni dizajner. Završila Akademiju likovnih umjetnosti u Sarajevu i sa Irmom Saje osnivač je modnog brenda OSHYOSH. U sferi modnog dizajna i kostimografije djeluje od 2002. godine

Vladimir Stanišević (Srbija) – dizajner. Porijeklom iz Sarajeva, Vladimir je 30 godina živio i radio u Beogradu gdje je ostvario zapažen uspjeh na polju dizajna i uređenja enterijera. Izlagao je na Milano Design Weeku 2012. godine na postavci firme DuPont. Autor je brojnih radova okarakterisanih kao kompjuterska umjetnost, a koji krase domove širom svijeta.

Maja Matašin (Bosna i Hercegovina) - akademska kiparica. Završila Akademiju likovnih umjetnosti u Sarajevu. Od 2005.-2011. godine asistent u livnici umjetničkog livara Enesa Sivca, gdje realizuje autorska kiparska djela u različitim materijalima, keramici, željezu, aluminiju, bakru, bronzi i srebru i sarađuje pri izradi djela umjetnika primijenjenih umjetnosti (plaketa, skulptura, portreta, spomenika, bisti) uređenja enterijera i izrade dekorativne plastike i vitraža. 2011. godine učesnik i dobitnik nagrade na konkursu „Umjetnost povezivanja".

Ejla Salihamidžić (Kuvajt) - diplomirani inžinjer arhitekture. Već nekoliko godina angažovana u kompaniji ATEC u Kuvajtu. Osnivač i direktor arhitektonskog studija Ort u Sarajevu. Prethodno je nekoliko godina radila u sarajevskom arhitektonskom birou Argentaria.

Vojislav Vojo Kilibarda (Herceg Novi, Crna Gora) – slikar. Na Cetinju je završio Srednju umjetničku školu "Petar Lubarda''. U Trebinju je završio Akademiju likovnih umjetnosti, smjer slikarstvo, u klasi profesora Marka Musovića, gdje je sad na postdiplomskim studijama. Osim samostalnih prezentacija, učestvovao je i na kolektivnim izložbama i likovnim kolonijama. Zaposlen je u JUK Herceg Fest kao urednik likovnog programa.

Budimir Željko Keko (Trebinje, BiH) - profesionalni fotograf. Trenutno živi i radi na relaciji Trebinje –Dubrovnik - Vela Luka. Fotografijom se profesionalno bavi tri godine. Do sada je imao dvije samostalne izložbe u Trebinju, zatim po jednu u Geteborgu, Sarajevu i fotografije koje je izlagao u Majamiju u sklopu projekta trećeg "Winterfest dance festivala". Učestvovao je na nekoliko kolektivnih i klupskih izložbi, a na jednoj od njih je osvojio prvu nagradu za kolekciju fotografija "Quatro Fumare".

Snežana Lazarević (Kragujevac, Srbija) - dizajner. Inženjer informatike koja se posljednjih 12 godina bavi grafičkim dizajnom i marketingom, a posljednje dvije godine i kao sam svoj gazda u kreativnom odeljenju Balance Design, pod okriljem firme Balance Consulting. Pozicije na kojima je radila proteklih 14 godina su grafički dizajner, menadžer za spoljašnje i unutrašnje brendriranje salona, direktor marketinga i dizajner enterijera.