Najčešći problem sa kojim se bore svi koji imaju malo kupatilo jeste gdje odložiti sve neophodne stvari poput peškira, sapuna i ostalih toaletnih potrepština. Zato je jedan od najboljih načina za odlaganje stvari postavljanje polica kabineta i ormarića na zid. Tako najviše štedite na prostoru, pod uslovom da police ili ormarići nisu previše glomazni.

Lebdeće police mogu da se naprave od običnih, fino obrađenih i prelakiranih dasaka, ili da se kupe gotove, a zakačite ih kako god vam odgovara.

Ove police izgledaju atraktivno, jednostavno su rešenje i štede prostor. Na njih možete staviti doslovno sve, od kremica, pa do peškira i ostalih sitnica.

Police za začine - Ovakve police su uglavnom plitke, zauzimaju malo prostora i u njih možete staviti sitnije stvari.

Korpe - Pletene ili plastične korpe također možete da zakačite za zid. Mogu da budu položene normalno s otvorom prema gore, i u njih možete odlagati neke krupnije stvari, ili ih možete okrenuti kao policu. 

Viseći ormarići - Odaberite plitke i ne prevelike elemente, kako bi kroz kupatilo moglo nesmetano da se prolazi.

Šipke - Postoji dosta modela koji su kombinacija polica za čiste peškire i stavljanje onih koji vise.

Osim visećih polica i ormarića, možda ipak imate mjesta i za još neku kutiju ili korpu na podu. Neke od ovih polica ili kutija možete staviti ispod umivaonika.

Što se tiče prljavog veša, sigurno već imate korpu, ali ni ona ne mora da zauzima previše mjesta.

Postoje mnogi modeli ormarića koji u sebi imaju poneku fioku, policu, ali i korpu za veš. Ovo je odlično rješenje jer u jednom ćošku možete da smjestite sve.