Možete imati mali stan, ali ako ga uredite tako da je udoban i funkcionalan, onda ćete uživati u svakom centimetru njegovog prostora. Sve što trebate je dobar plan i kupovina malog, sklopivog namještaja koji se lako može transformisati kako biste dobili čist i uredan izgled prostora. Evo nekoliko ideja koje će vam pomoći da dizajnirate takav stan.

Garsonijere se sastoje od jedne sobe koja može služiti kao spavaća i dnevna, te kuhinje i kupatila. Kupatilo je obično odvojeno od glavne sobe, dok je kuhinja definisana radnim elementima. Kuhinja bi trebala imati osnovne uređaje za mali prostor.

Dio za spavanje bi trebao imati i galeriju, koliko vam porodica broji tri ili više članova. Neophodno je da krevet ima prostor za odlaganje stvari. Možete staviti i mali ormar za odjeću. Uzglavlje kreveta može služiti i kao pregrada koja odvaja prostor od kancelarije ili trpezarije. Za prostor za sjedenje koristite stol koji se preklapa kako ne biste opterećavali ambijent kada ga ne koristite. 

Stan možete naglasiti velikim prozorima kako biste sobu učinili prozračnom i svijetlom. Ne zaboravite ambijentalnu rasvjetu koja će prostoru dati šarmantan izgled. Unificiran izgled ćete postići ukoliko jednu boju stavite na zid i kupite iste takve tepihe. 

Trudite se držati svoj stan organizovanim i čistim cijelo vrijeme kako biste uživali u njemu.