Ako se odlučite da svoj radni prostor uljepšate billjkama, znajte da osim što su dekorativne, neke od njih i produktivno pročišćavaju zrak.


Ukoliko vaše radno mjesto ima idealne uslove za rast biljaka, a vi imate dovoljno vremena da brinete o njima, odlučite se za neke ezgotične vrste ili sukulente. One ne trebaju mnogo njege, ali trebaju mnogo sunčeve svjetlosti. 

Budući da mnogi uredi nemaju specifične uvjete koji su neophodni mnogim vrstama biljaka, mi vam donosimo tri prijedloga kako da osvježite svoj radni prostor, a da vaše biljke ostanu u životu i ožive prostor.

 

1. Pauk biljka

Savršen izbor za visoke police i viseće korpe. Jednostavna je za održavanje. Uspijeva u djelimičnom suncu ili hladu, što je čini idealnom za sve urede bez prozora. Bonus je što pauk biljke nose sa sobom mnoge pogodnosti za pročišćavanje vazduha i smanjenja stresa na radnom mjestu.

1

 

2. Matičnjak

Super mirisni matičnjak je biljka koja može da toleriše i mnogo sunčeve svijetlosti i potpuni hlad. To znači da će biti zdrava i sretna, čak i ako je jedini prozor u uredu na drugom kraju. Naučna istraživanja dokazuju da matičnjak poboljšava raspoloženje i da pozitivno utječe na vaše zdravlje.

2

 

3. Zlatni pothos

Ovo je jedna od onih biljaka, koje se po istraživanju, koje je provela NASA, smatraju najboljim pročiščivačima zraka. Njeni prekrasni srcoliki listovi uklanjaju do 73% toksičnih supstanci iz zraka, a s obzirom da ova biljka ne treba nikakve posebne uvjete, idealna je da krasi vaš radni stol.

3

Izvor