Svake subote na Enterijer.ba objavljujemo fotografije vaših ljubimaca u kućnom ambijentu. Ovoga puta pažnju smo posvetili udomljenim macama i kucama, tako da su se u našoj fotogaleriji našli mačori Mr. T i Pajo, te maca Mini Minou. Tu su i psi Sari, Medo, Ravel i Teri.

........................................................................................................................

 

Gospođa koja voli da spava

Mini Miniou je jedna gospođa koja većinu svog vremena provodi na krevetu svoje vlasnice. Ima dva imena jer su vlasnici bili neodlučni koje da odaberu. Uživa u Sehndeu u Njemačkoj, kod Aide Franzek.

 

Izbačena na ulicu, a sada uživa

Sari je izbačena na ulicu u sarajevskom naselju Dobrinja. Zajedno sa svoja dva šteneta. Smještena je u pansion odakle je udomljena na daleki sjever Njemačke. Ima šest godina i živi u porodici koja joj je dala svu ljubav ovoga svijeta. Njenu priču možete pročitati ovdje.

 

Dominantni ljepotan

Medo je bio zaštitni znak sarajevskog naselja Dobrinja. Dominantan, samouvjeren, zaštitnički raspoložen prema neznancima. Živio je tri godine na ulici da bi osvojio srca Dijane i njenog muža koji su mu odlučili pružiti prekrasan dom u Sarajevu. Ovdje pogledajte više fotografija i cijelu priču.

 

Sa vrha Bjelašnice u daleku Dansku

Ravel je uspio preživjeti na vrhu hladne Bjelašnice zajedno sa majkom i četvero braće i sestara. Najmanji od svih. Danas živi u Danskoj sa drugom Vivaldijem. Udomila ga je porodica učiteljice Jeanette. Više o njemu možete pročitati ovdje.

 

Pajo i Teri, dva druga

Mačak Pajo i kuca Teri. Pajo je udomljen u Ljubljani kod Aldijane, a Teri u Sarajevu kod Belme i Vedrana Pribilovića. Fotografija je nastala tokom jednog divnog druženja u Ljubljani gdje su oboje uživali.

 

Tronogi mačak

Mr. T je mačak pronađen na ulicama Sarajeva. Ostao je bez noge. Zahvaljujući dobrim ljudima smješten je u pansion, gdje je proveo mjesec dana. Udomljen je u Ramsdorfu, u Njemačkoj gdje uživa kod Maike Machalitza. Ima pet godina. Njegovu priču možete pročitati ovdje.

 

Uslikajte i vi svog krznenog ili pernatog prijatelja i pošaljite nam fotografiju na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. uz kratku priču. Na fotografiji se treba vidjeti i dio enterijera. Foto priče objavljujemo svake subote.