Ako ste u mogućnosti da jedan kutak u vašem domu pretvorite u mjesto rezervisano samo za vašeg psa to bi bilo idealno rješenje za vaš zajednički život sa kućnim ljubimcem.

................................................................................

 

 

 


Veoma je važno da vaš pas ima mjesto koje je samo njegovo, gdje spava, igra se sa igračkama ili se prosto povuče u njega kada mu je to potrebno.

Ako prostor to dopušta…

Odlično bi bilo, ukoliko imate viška prostora ili ste spremni odreći se nekoliko kvadrata koje u ovom momentu koristite za nešto drugo, da obezbijedite svom psu specijalan i intiman kutak, ali koji je ipak dovoljno blizu onoj prostoriji u kojoj i sami najčešće boravite. Tako će pas i kada odmara biti u toku sa porodičnim dešavanjima.

 

Udobno i ušuškano za voljenog ljubimca

Učinite ovaj kutak udobnim i mekanim, nalik na neko malo kućno skrovište. Obezbijedite psu mekani krevet i razbacajte nekoliko njegovih omiljenih igračaka kako bi sve bilo još privlačnije za psa.

Ovakav prostor možete napraviti jednostavno baš kao da pravite garderobu ili veći plakar. Vratašca ili prolaz za psa su obavezni, a sa strane svakako ne zaboravite vrata koja se mogu zatvoriti kako bi prostor ostao intiman, a vi ipak mogli ući unutra da spremite, očistite I organizirate sve s vremena na vrijeme.

Izvor fotografija