U pokušaju da približimo našim čitaocima zadovoljstvo dijeljenja doma sa kućnim ljubimcem, u 2012. godini družili smo se kroz našu redovnu rubriku Urbana fauna sa kućnim ljubimcima koji žive sretni i zaštićeni u domovima svojih vlasnika. Ovo je mali podsjetnik na one koji su pobrali najviše vaših simpatija.

................................................................................

 

 

Kodi: Mali pas velikog srca

Upoznajte Kodija, crno-srebrnog patuljastog šnaucera, koji već skoro tri godine ispunjava i uveseljava život četveročlane porodice iz Sarajeva. Ovaj simpatični pas voljeni je ljubimac Emine, njenog supruga Samira i sinova Adija i Vedada.

 

 

 

 

Linda – savršen retriver

Linda je pametna, poslušna, prelijepa i višestruko nagrađivana. Ona je nešto što se u žargonu naziva „savršen ljubimac“. Evo priče o njoj i njenom vlasniku Borni.

Linda je zlatni retriver i sa svojim vlasnikom Bornom živi u Dubici. Boravi sa njim u stanu, ali također ima svoj veliki boks u dvorištu te i u njemu ponekad provodi vrijeme.

 

 

 

 

 

Aronov kraljevski tretman

Upoznajte velikog crnog šnaucera koji izgleda i živi kao kralj. Njegovo ime je Aron. U dobi od tri i pol mjeseca, dok je još nalikovao na malo crno klupko, Lejla i Adnan su ga doveli u svoj dom te je Aron postao novi član porodice.

Ovaj trio savršeno funkcioniše i nakon šest godina zajedničkog života.

 

 

 

 

 

 

 

Snježnobijela Bianca – pas pun ljubavi

Bijela Bianca na bijelom snijegu predstavlja prekrasan prizor. Kada bi znala govoriti jezikom čovjeka i ona bi se vjerovatno složila s nama.

Igranje na snijegu predstavlja neizmjerno zadovoljstvo za Biancu s čijeg lica je zato, u tim trenucima, vrlo lako iščitati sreću.

 

 

 

 

 

 

 

 

Afrička idila za tri psa

U dalekoj i egzotičnoj Kazablanci žive Alfa, Zero i Čarli u bosansko-marokanskom domu.

Mužjak Zero i ženkica Alfa su prije tri godine udomljeni iz prihvatilišta UMPA, Marokanske unije za zaštitu životinja. Gospođa Smiljka, koja već dugi niz godina živi u Kazablanci, posjetila je prihvatilište i na prvi pogled se zaljubila u ove čupave loptice, mješance pudlice, te je odlučila da im pruži dom i ljubav.