Život s psima i mačkama donosi sreću i jedinstvene izazove kada je u pitanju izgled i miris vašeg doma. Uz malo planiranja i pametan izbor, možete smanjiti potencijalni stres pri nastojanju da održite svoj dom urednim i mirisnim.

..................................................................................

 

 

 

 

Otkrivamo vam pet jednostavnih tajni za dizajn enterijera u kojem žive i kućni ljubimci.

Zaboravite itisone od zida do zida

1. Izbjegnite itisone koji idu od zida do zida. Dlake će se skupljati po rubovima i pronaći svoj put čak i ispod itisona gdje nisu lako dostupne za čišćenje. Itison nije jednostavno podići i odnijeti na pranje kao neke manje komade prostirki, te nisu zgodni za one situacije kada dođe do “nezgode” poput mokrenja po itisonu.

2. Ukoliko se odlučite na kupovinu novog tepiha odaberite atraktivan tepih sa zanimljivim uzorkom koji se lako čisti. Dlake će biti manje vidljive zbog šara na tepihu. Ovaj trik nije izgovor za to da biste prestali redovno usisavati podove, ali može smanjiti učestalost usisavanja.

Olakšajte sebi i usrećite ljubimca

3. Investirajte u dobre i kvalitetne boje za farbanje zidova. Odaberite one koje su trajne i otporne na brisanje vlažnom krpom. Ova investicija će vam olakšati život i višestruko se isplatiti.

4. Uparite boje vašeg namještaja, presvlaka i posteljine sa krznom vaših ljubimaca. Dlake će naravno i dalje dospijevati na vaš namještaj, ali bar neće biti jako vidljive.

5. Najvažnije od svega jeste da obezbjedite vašem ljubimcu dovoljno prostora za boravak i igru. Napravite za svoju macu zgodno i visoko mjesto na prozoru gdje može uživati u toploti sunca. Pobrinite se da vaš pas ima dovoljno odgovarajućih igračaka za žvakanje jer svi psi moraju žvakati. Na taj način otavit će na miru vaš namještaj ili cipele.

 

 

Foto 1
Foto 2
Foto 3