Dog House Sofa, koju je dizajnirao Koreanac Seungji Mun, idealan je komad namještaja za vas i vašeg ljubimca. Na vama je da se udobno smjestite u sofu i uživate u urednoj kući, bez bojazni da će vam pas prevrnuti kuću naglavačke.

................................................................................

 

 

 

Naglašavanjem veze između čovjeka i njegovog najboljeg prijatelja, dizajner je došao na fantastičnu ideju koja će im pomoći da dijele emocije na bolji način i komuniciraju kao nikada do sada. Dog House Sofa je moderan kauč, napravljen od drveta jasena i udobne tkanine, koja će odmah privući pažnju vašeg psa.

Kombinacijom sofe i kućice za pse, umjetnik je htio podići svijest o tome važnosti harmonije u životu, naglašavajući činjenicu da dnevni boravak nije samo namijenjen ljudima. Budući da je njegova simpatična mala kuća pričvršćena za sofu, pas se više neće zavlačiti ispod, tražeći vašu pažnju. Odlična je stvar što je dizajner humanizirao namještaj za pse što je moguće više. Spajajući dva elementa, sofu i kućicu za pse, kreirao je poveznicu između psa i njegovog vlasnika. Funkcionalan dizajn omogućava vam da koristite gornji dio kućice za psa kao stolić za kafu.

Ukoliko ste u potrazi za kućnim ljubimcem ili jednostavno želite pomoći nekom od brojnih napuštenih pasa, pozivamo vas da posjetite ovaj link.

Izvor