Čvrsta vrata bolja su od kliznih ili staklenih. Sva važna vrata u kući trebalo bi da budu od čvrstog materijala.

..................................................................................









Među njima su glavna ulazna vrata, kao i vrata koja vode u spavaće sobe. Na taj način je vaš životni prostor povoljnije definisan.

Klizna vrata i vrata napravljena od stakla mogu da se koriste kao pomoćna vrata.

 

Čvrsta vrata drže negativnu energiju van kuće

Čvrsta vrata nagovještavaju pravilnu zaštitu doma i simbolično zadržavaju napolju loš Chi. Kad su glavna ulazna vrata slaba, to znači i da vaš dom nije osiguran od ulaska uljeza i lošeg Chija.

Druga Feng Shui napomena u vezi s glavnim ulaznim vratima je da bi ona, idealno gledano, trebalo da budu najveća vrata u kući. Kad su glavna ulazna vrata manja od ostalih vrata u domu, to nagovještava da će porodica koja tu živi doživjeti maltretiranje i biti iskorištena od strane drugih ljudi.










 

 

Pomoćna vrata

Eventualno postojanje pomoćnih ulaznih vrata, kada se radi o kući, poželjno je. U tom slučaju je vaš Feng Shui znatno pojačan.

Imajte u vidu sljedeće:

●    Ako su vaša glavna vrata locirana na sjeveru, onda bi pomoćna vrata na zapadu ili sjeverozapadu bila dobra za dom.

●    Ako su glavna vrata locirana u južnom dijelu doma, onda će pomoćna vrata na istoku ili jugoistoku biti blagotvorna za dom.

●    Ako su vaša glavna ulazna vrata locirana u jugozapadnom dijelu ili sjeveroistočnom uglu vašeg doma, tada će pomoćna vrata u južnom sektoru biti dobra za dom.

●    Ako su glavna ulazna vrata vašeg doma locirana na zapadu ili sjeverozapadu doma, onda će pomoćna vrata na jugozapadu ili sjeveroistoku biti povoljna za dom.



Izvor

Lilian Too, "Praktičan Feng Šui za vaš dom", Alnari, Beograd, 2001.


Izvor fotografija

fotke www.pinterest.com