U malim stanovima, kao što su garsonijere, jednostavno je primijeniti Feng Shui principe, posebno ako je prostorija pravilnog oblika. ..................................................................................

 

 

 

 

Bez biljaka i vodenih aranžmana

Protok energije u garsonijerama i jednosobnim stanovima, ne bi trebalo aktivirati pomoću biljaka ili vodenih aranžmana. Razlog tome je što se u toj istoj prostoriji nalazi i vaš krevet, tako da je ona istovremeno i vaša spavaća soba. Sigurnije je da u nju ne stavljate biljke i vodu, jer se one smatraju izuzetno nepovoljnim u spavaćoj sobi.



Bez ogledala u kojem se ogleda krevet

Važno je i da se pobrinete da se u stanu ne nalazi nijedno ogledalo u kojem se direktno ogleda krevet. Ova uputstva važe i u slučaju da imate jedan od onih sklopivih kreveta koji se u toku dana podiže ili spavate na dvosjedu ili trosjedu na rasklapanje.



Položaj kreveta

Krevet bi trebalo da bude okrenut tako da aktivira vaš najbolji pravac, a iz njega ne bi trebalo da se vide vrata koja vode u toalet ili kupatilo. To možete izvesti postavljanjem neke vrste pregrade, paravana ili zavjese.

Kad god je to moguće, uzimajte u obzir sva Feng Shui uputstva, ali sve vrijeme budite svjesni da je cijela ta prostorija zapravo i vaša spavaća soba. Prema tome, vrlo je važno da imate u vidu sve tabue koje ta činjenica povlači za sobom.

 

Izvor fotografija

www.pinterest.com