Leptir u Feng Shuiju simbolizuje slobodan život i let, što govori o duboko ukorijenjenoj ljudskoj težnji ka veselom i slobodnom životu blizu neba, odnosno raja.

Najrasprostranjenija upotreba leptira kao Feng Shui simbola je kao lijek za ljubav i romansu, vjerovatno zato što ljubav čini da se osjećate kao da letite.

 

Lijek za samce

Simbol leptira je jedan od najboljih Feng Shui lijekova za samce. Leptir je simbol mladalačke ljubavi, neobaveznih i neozbiljnih veza koje se odnose na period prije formiranja porodice.



Naravno, kada pronađete odgovarajućeg partnera i osjetite spremnost da se skrasite, bolje je koristiti Feng Shui ljubavni simbol koji govori o doživotnoj vezi i predanosti. Zato istražite simboliku ptica kako biste pronašli najbolji Feng Shui simbol za ljubav i brak.


Leptir za pozitivne promjene

Simbol leptira možete koristiti kao privremeni Feng Shui lijek za bilo koju oblast vašeg života koja treba promjene. S obzirom na to da leptiri znaju kako otmjeno proći kroz faze transformacije kako bi postali predivni kakvi jesu, i vama će pomoći da uradite isto u vašem životu - s lakoćom i otmjenošću.



Bilo da se radi o šarenom umjetničkom djelu, fotografiji, materijalu, tapeti, ukrasu u vrtu ili nečemu drugom – postoje brojni kreativni načini da unesete iscjeljujuću energiju leptira u svoj kućni dekor.