Na početku svake godine preporučljivo je nepovoljna područja držati mirnim i izbjegavati bilo kakva renoviranja ili bučan rad.

.........................................................................................................................

Kineska Nova godina počinje 19. februara, 2015. godine. To je godina ovce. Vaši lijekovi za Feng Shui bi trebali biti postavljeni do 4. februara, 2015. godine.

Da biste odredili područja u vašem domu, prvo pročitajte tekst o Bagui.

 

Zapadno područje - izbjegnite lošu sreću

Zapadno područje ima najzahtjevniju energiju u 2015. godini. Najbolje ga je držati što mirnijim. Da biste oslabili efekte negativne energije u ovom području postavite metalne Feng Shui lijekove poput šest kineskih novčića.

Preporučuje se, također, da koristite boje elementa metala kao što je bijela ili siva, te okrugle oblike. Potrudite se da izbjegnete predmete karakteristične za element vatre. Trebate oslabiti energiju, a ne ojačati je.

 

Jugoistočno područje - eliminišite energiju bolesti

Jugoistočno područje također treba mir u 2015. godini. Preporučuju se elementi metala (okrugli oblici, boje bijela i siva, metalni okviri za slike, ...). Treba izbjegavati boje vatre - crvena, ljubičasta, roza, narandžasta i žuta, trokutasti oblici i svijeće.

Za najbolji rezultat, kombinujte elemente metala i vode. Zaštitni lijekovi su "Budha koji liječi" i dzi perle.

 

Jug - Zašitite svoj dom

Južno područje treba vašu pomoć u 2015 godini kako biste smirili trenutnu energiju. Element vode je odlično rješenje. Možete ga primijeniti u boji, obliku ili u stvarnom elementu, poput fontane.

Ograničite elemente zemlje i vatre u ovom području. U svakom slučaju, minimum aktivnosti i maksimum elemenata vode trebalo bi držati pod kontrolom energije koje će biti prisutne u ovom području.

Od tradicionalnih lijekova, energija slona ili nosoroga može pomoći.

 

Centar - Zaštitite svoje veze

Centralno Feng Shui područje također treba vašu pažnju u 2015. godini. Uređenje elementima vatre u ovom području bi trebalo pomoći neutralisanju negativnih energija koje će biti prisutne u 2015. godini. Ovdje nemojte stavljati jake elemente vode kao što je veliko ogledalo. Također izbjegavajte metalne zvončiće ili bilo koje druge metalne elemente koji se pomijeraju.

Prisustvo elemenata vatre - u bojama (crvena, ljubičasta, narandžasta), oblicima (trokut), slikama vatre kao i stvarnim predmetima (svijećama) - trebali bi držati ovo područje pod kontrolom. Jako svjetlo je također dobro.

Izbjegavajte renoviranje ovog područja.

Postavite kristale kao što je ametist, jaspis, karneol u loptastom obliku, po mogućnosti ispolirane. To su dobri Feng Shui lijekovi za ovo područje.

 

Izvor fotografija

Naslovnica

Foto 1

Foto 2

Foto 3

Foto 4