Sjajni pirit razbudit će svaki prostor u sekundi. Budući da ima jaku pozitivnu energiju, kvalitetni pirit je obavezan u svakoj Feng Shui kolekciji kristala i kamenja.

U početku se mislilo da je zlato, zato ga i zovu lažno zlato. Nakit od pirita je sve popularniji, zajedno sa mnogim rezbarijama od pirita. 

Šta je to tako posebno što pirit ima?

Pirit ima jedinstvenu kombinaciju odlične energije za svaki dom ili kancelariju. Emituje optimističnu i veselu energiju koja je čvrsta i prizemljena.

Pirit je odličan za zaštitu i može odbiti negativnu energiju. Pomaže u boljem rasuđivanju, tako da je poželjan u poslovnom okruženju. Može vam dati optimizam, jasnoću, kao i psihičku stabilnost neophodnu za bilo koji  poduhvat. 

Kakva su Feng Shui svojstva pirita?

Pirit je jedno od najboljih kamenja koji privlače energiju bogatstva i obilja. Može se koristiti u grumenju, u obliku kugle ili kocke, kao i u kombinaciji sa različitim popularnim Feng Shui lijekovima za bogatstvo, kao što su kineski novčići i slično.

Pirit je također odlična opcija za vašu Vazu izobilja, kao i za dekoraciju dnevne sobe ili kancelarije. Možete ga koristiti bilo gdje u kući gdje je potrebna energija koju emituje ovaj kamen. 

Gdje ga postaviti?

Ako ga koristite kao lijek za novac, najbolje je da ga postavite u područje Bague određeno za bogatstvo i novac (jugoistok) ili u kancelariju. Možete ga postaviti i u blizini ulaznih vrata, u dnevnu sobu ili kancelariju. 

Koji oblik odabrati?

Odaberite grumenje kada ga koristite kao Feng Shui lijek za novac u kući, a kocku kada ga koristite za posao. Oblik kugle je odličan za kućni ured ili dnevnu sobu.