Ukoliko želite održati dobro zdravlje, u svom domu biste trebali koristiti za to namijenjene Feng Shui savjete.

Oni se uvijek trebaju primjenjivati po prioritetima, jer je potrebno stvoriti dobru osnovu za naprednije Feng Shui kure kako biste uspjeli u svom naumu. Ako preskočite osnovne Feng Shui korake za zdravlje, ne morate se zamarati kasnijim Feng Shui nivoima.

Poređenja radi, nanošenje najkvalitetnije šminke neće pomoći vašoj koži da izgleda zdravo duže vrijeme ukoliko ona nije očišćena i ukoliko se o njoj svakodnevno ne brinete na odgovarajući način. Isto važi i za kompleksnije Feng Shui kure. Da biste napravili dobar Feng Shui temelj za zdrav dom, morate početi od Feng Shui osnova za zdravlje.

Obavezni Feng Shui prioriteti koji će pomoći vašem zdravlju su kvalitetan zrak, prirodna svjetlost i suočavanje sa neredom.


Kvalitet zraka

To je lakše reći nego učiniti. Iako se često zanemaruje, kvalitetan zrak je zaista glavni Feng Shui prioritet za zdravlje. Koristite Feng Shui biljke za pročišćavanje zraka, često otvarajte prozore da biste prozračili prostor, koristite esencijalna ulja da pročistite zrak, koristite pročišćivače zraka, itd. Radite šta god je potrebno kako biste pronašli rješenje za bolji zrak u vašem domu; redovno udisanje čistog zraka je Feng Shui osnov za vaše zdravlje.



Dovoljno prirodne svjetlosti

Ovo uključuje inteligentno, pametno unutarnje osvjetljenje. I ovaj korak je lakše reći nego učiniti. Ali kada se fokusirate na kvalitet svjetlosti brzo ćete osjetiti preokret u svom zdravlju. Svjetlost je naš nutricijent. Budite mudri i hranite vaše tijelo s dovoljno svjetlosti. Ovo podrazumijeva i pametno korištenje Feng Shui boja, jer boja je svjetlost.

 

Prostor bez nereda

Često se Feng Shui korak čišćenja nereda zanemaruje u korist nekih privlačnijih Feng Shui kura. Budite ozbiljni i shvatite da nikakvi zvončići, povoljne Feng Shui boje ili Feng Shui biljke neće poništiti depresivnu energiju nereda. Morate se suočiti sa svojim neredom, jer nered stalno crpi energiju iz vas.



Jednom kada se pobrinete za ove Feng Shui prioritete, možete početi primjenjivati neke specifičnije Feng Shui kure, kao što je izobilje zelenih biljaka (Feng Shui element drvo) ili vode (Feng Shui element voda) u istočnom dijelu vašeg prostora.

Ako ne možete imati biljke ili vodu u svom prostoru, energiju potrebnih Feng Shui elemenata možete unijeti bojom (zelena ili smeđa za drvo i plava ili crna za vodu) ili Feng Shui umjetninom koja prikazuje vodu (rijeka, okean, jezero, itd.) ili zelenilom.