Tačno je da kupatila imaju jako puno izazova kada je Feng Shui u pitanju. Zato je velika greška ukoliko odlučite zanemariti ga.

Nemojte se praviti da kupatilo ne postoji niti stavljati ogledalo na vrata. To u suštini uopšte ne djeluje. Također, ako samo držite dasku spuštenu, to nije dovoljno.

Ne trebate se plašiti svog kupatila. Volite ga i brinite se o njemu i na taj način ono će vam uzvratiti tako što će širiti povoljnu energiju.

 

Jednostavni savjeti

Evo koji su to osnovni i jednostavni savjeti za dobar Feng Shui u vašem kupatilu.

Najprije, naravno, trebate ga držati čistim i urednim. Ne samo urednim, već blistavo urednim. Energija u kupatilu je jako zahtjevna, tako da će bilo koji nedostatak reda ili čistoće biti uduplan. Što manje predmeta imate u kupatilu, lakše ga je čistiti i držati urednim.

Ukoliko vam je kupatilo jako prometno (djeca, kućni ljubimci), neka vam prioritet budu dobra organizaciona rješenja. Iskoristite svaki milimetar vertikalnog i horizontalnog prostora na policama ili ormarićima kako biste sve organizovali.

 

A gdje je Bagua?

Sljedeće, dobro je znati gdje je locirana Bagua u vašem kupatilu. Ukoliko ne znate to odrediti, pročitajte ovaj članak.

U svakom slučaju, bez obzira gdje se Bagua nalazila, bijela i bež boja su najbolje za vaše kupatilo, zato što su svježe. Bijela je boja elementa metala - energije koja vas ubrzava, dok je bež odlična za vaše tijelo.

Izvor fotografija:

Nnaslovnica

Foto 1