window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-128943623-1');

Dobra kuhinja na idealnoj lokaciji donosi prosperitet.

Feng Shui kuhinje ima važan utjecaj na sreću domaćinstva i bogatstvo ukućana. Ovo se pogotovo odnosi na porodice koje češće jedu kod kuće, nego van nje.



Činjenica je da članovi porodice radije objeduju kod kuće onda kad kuhinja ima dobru energiju koja se stalno održava takvom.

 

Pravilno postavljena kuhinja

Feng Shui kuhinje pogađa i bogatstvo porodice.



Kad je locirana pravilno, u unutrašnjoj polovini doma, po mogućnosti u prizemlju, a njen položaj ne uznemirava niti jednu od neopipljivih sila vezanih za Feng Shui formule, tada kuhinja ne samo da privlači prosperitet za porodicu već je i štiti od gubitaka koji razvijaju i donose zlu sreću.


Idealan položaj

Idealno gledano, kuhinja nikad ne bi trebala da se nalazi u središtu doma, a svakako baš nikad na jugozapadu, jer to predstavlja vatru na nebeskim dvorima.



Najbolja lokacija je ili u zadnjem dijelu doma ili na jednoj njegovoj strani. Ukoliko kuća ima i podrum, kuhinja nikad ne bi trebalo da se nalazi u njegovom nivou, jer će to izazvati ozbiljnu štetu ili nesreću koja će se desiti majci porodice.