window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-128943623-1');

Uređenje radnog prostora po načelima Feng Shuija primjenjuje se sve više na Zapadu, dok u Aziji postoji i traje već stoljećima. Mnogi poznati i uspješni poslovni ljudi i kompanije koriste Feng Shui za poslovni uspjeh.

 

Položaj radnog stola

Veoma je bitno da za svojim radnim stolom sjedite tako da pri tome gledate ka ulaznim vratima. Na ovaj način odmah ćete vidjeti svaku poslovnu priliku koja se ukaže. Pazite da vrata ne škripe te da je ručka ispravna, a ne klimava.

Ukoliko je raspored prostorije takav da nije moguće okrenuti se ka vratima, postavite ogledalo tako da vidite ljude koji dolaze ili odlaze. Također možete okačiti ukrase koji će vas ugodnim zvukom upozoriti da neko ulazi u vaš radni prostor.


Omogućite energiji da cirkuliše

Puni zid bi trebao biti iza vaših leđa, a prozor sa bočne strane. Nikada nemojte sjediti leđima okrenuti prozoru ili vratima.

Postavite namještaj tako da omogućite neometan protok Chija, odnosno energije u prostoriji. Neka između svakog komada namještaja bude bar dvadesetak centimetara razmaka, što će olakšati cirkulaciju energije.