0Dobar protok Feng Shui energije u bebinoj sobi neminovno će pridonijeti sreći i zdravlju vašeg djeteta, te će njemu ili njoj osigurati ugodan san. S druge strane, dječija soba sa lošim protokom energije, pridonijet će lošem snu, nervozi i slabijem zdravlju djeteta.

...................................................................................................................

Kako da znate da li soba ima dobar protok energije? Možete koristiti Feng Shui savjete o uređenju doma ili jednostavno vjerujte svojim čulima. Kako izgleda, miriše i kakav osjećaj pruža dječija soba?

1

Kada je riječ o razumijevanju protoka energije, koja je iznimno važna za stvaranje dobrih i zdravih temelja za vašu bebu, potrebno je da uključite sva svoja čula. Ili, jednostavno slijedite Feng Shui savjete!

Stvorite smirujuće okruženje

Kada je u pitanju Feng Shui uređenje, manje je važan stil namještaja, boje ili teme za koje se odlučite, već je važno stvoriti okruženje koje je smirujuće za vašu bebu i koje postiče njen rast.

2

Da bi se postigao ovaj slobodan protok energije, Feng Shui savjeti nude prijedloge kako postaviti namještaj, koje boje izabrati za zidove, i kako održavati sobu. Smjer naličja komada namještaja, u odnosu jedan naprema drugom, vrlo je važan u Feng Shui uređenju.

 

Neutralna dječija soba prilagodljivih nijansi

Odabir neutralnih boja za dječiju sobu stvorit će umirujuće utočište, koje se lako može promijeniti kada dijete poraste i kada se djetetovi afiniteti promijene. Također, ovo je idealan izbor za sve roditelje koji očekuju prinovu, a ne žele otkriti spol djeteta prije rođenja.

3

Isto tako, ako više djece različitog uzrasta dijeli sobu, neutralne boje su idealan izbor. Razmislite o drugim lako prilagodljivim tonovima, kojima možete osvježiti prostor, kao što su kadulja zelena, šerbet narandžasta, maslac žuta i sl. A ako želite neke zemljane tonove, odlučite se za čokoladno smeđu ili oker, kako biste dobili osjećaj topline u dječijoj sobi.

 4

Izvor