Zbog prebrzog tempa života, većina onih koji žive u gradu je izgubila dodir sa prirodom, svježim zrakom i zelenim područjima karakterističnim za manja mjesta i sela. Sve manje vremena provodimo u prirodi, tako da smo zaboravili na mogućnosti koje nam ona može dati. 

Ukoliko ste prezaposleni da provodite vrijeme vani, onda prirodu unesite unutra. Ne, nećemo govoriti o uzgoju biljaka, već o nečemu sasvim drugačijem. Unesite suhe grane od drveta na jedan od sljedećih načina. One će vaš dom učiniti drugačijim.

 

Lampa na grani

Postoji milion načina da danas napravite lampu, ali ova je zaista unikatna. Donesite suhu granu koju ste pronašli u šumi, dobro je očistite i pretvorite je u nevjerovatno rasvjetno tijelo.

 

Grana kao vješalica

Ako tražie savršeno mjesto za odjeću koju svakodnevno nosite, a umorni ste od njenog slaganja u ormaru, okačite je na granu u sobi. Na ovaj način sva odjeća će biti na dohvat ruke i moći ćete je brzo naći. 

Granu možete postaviti i u kuhinji.

 

Dekorativni detalj na zidu

Grane ne morate koristiti isključivo u funkcionalne svrhe. One izgledaju nevjerovatno i kada ih koristite kao dekoraciju. Ukoliko je osvijetlite možete postići dramatičan i glamurozan efekat. Šta mislite o ovoj ideji?

 

Okvir sa granama

Ukoliko volite okvire i umjetničke detalje, onda je ovo ideja za vas. 

 

Police od grana

Da, i to možete napraviti. Samo pronađite one koje su dovoljno čvrste.

I ne zaboravite. Nemojte sjeći grane sa drveća, već uzmite one koje su već pale na tlo.