1Drveni konjić je omiljena igračka mnogih generacija. Kroz istoriju, osnovna konstrukcija igračke ostala je ista, samo su se mijenjali materijali i tehnologija izrade. Ovaj jednostavni koncept spoj je namjene i primjene.

...........................................................................................................................

Postoji mnogo savremenih varijacija konjića za ljuljanje, ali koncept koji vam donosimo u nastavku definitivno je jedan od inovativnijih. Pogledajte zašto.

2

 Izgrađen je po ergonomskim standardima, a materijali koji su korišteni u izgradnji su biomasa konoplje u kombinaciji sa ne-toksičnim vezivima. Ovaj moderni konjić ne sadrži formaldehid i sastoji se od ne-toksičnih održivih materijala, što ga čini idealnim i sigurnim za djecu i okoliš.

Dobra strana ovog konjića jeste da ga nije teško sastaviti. Dolazi u dijelovima, koji izgledaju kao puzle i na isti način se uklapaju jedan u drugi, bez korištenja ljepila i drugih pomagala.

4

 Jednostvno, sastavite ga i dozvolite vašem djetetu da ga koristi u stanu, vrtu, na izletu, ili bilo gdje poželi!

5

 Ovaj konjić na ljuljanje bi će izložen na Design Weeku u Milanu, u periodu od 8. do 13. aprila 2014. godine. Ako ste u prilici, pogledajte ga uživo i uvjerite se zašto su ekološki proizvodi najbolji izbor.

Izvor