Promišljajući o tradicionalnoj ideji kuhinje, peruanski arhitekt odlučio je da dizajnira bungalov, čiji enterijer će okruživati veliko stablo.

Nalazi se u Milaflores – u u Limi. Lokacija sadrži veliki vrt, bazen sa terasom i drveni bungalov.

Parcela je podijeljena na način da se različitim dijelovima imanja može prići kroz niz eksterijera. Nova kuhinja smještena je na mjesto stare otvorene šupe, čiji su stari zidovi iskorišteni u novom projektu. Ghezzi Novak je iskoristio neobičnu poziciju drveta za izgled kuhinje, trpezarije i ostave, te je na taj način omogućio snažnu artikulaciju prostornih granica između unutarnjeg i vanjskog prostora. Nejasna podjela na eksterijer i enterijer postignuta je stropom, koji ima otvore između greda. Taj princip dozvoljava velikoj količini svjetlosti da prodre u prostor i na taj način stvori organsku i prirodnu atmosferu.

Povezanost sa vrtom realizovana je kroz dva već postojeća otvora u zidovima, a jedan od njih vodi u kuhinju. Prozori su izgrađeni kao dva komada namještaja, pa shodno tome imaju dubinu koja se može koristiti kao police ili prostor za skladištenje. Ugrađen je sistem koji kontroliše otvaranje panela za kontrolu svjetla i ventilaciju, nudeći fleksibilnost budućim stanarima. Materijali koji su primijenjeni u izgradnji uglavnom su zadržali svoje prirodno stanje, dodatno povećavajući arhitektonske komponente kuhinje.


Izvor