Mlada i talentovana akademska kiparica Maja Matašin izložila je svoje skulpture, te unikatne dekorativne i upotrebne predmete u Bela Vida galeriji.

..................................................................................

 

 

 

 


Nit koja je povezala skulptorku i Bela Vida galeriju jeste ljubav prema lijepom enterijeru. U svom kiparskom ateljeu Gata, Majine spretne ruke, vođene iznimnim talentom, stvaraju širok spektar različitih unikatnih predmeta kao što su rasvjetna tijela, sehare, namještaj, ogledala te stalci za muzičke instrumente.

Unikati u domu

Originalne, unikatne stvari za enterijer deficitarne su na našem tržištu, te je Maja jedna od rijetkih umjetnica koja kod nas uspijeva da spoji lijep koncept proizvoda i dekorativnu notu za ambijent. U posao kojim se bavi ulaže sebe, nesebično i predano, darujući predmetima ljepotu, koji su izrađeni rukama i srcem.

- Skulpturi treba prostor i posmatrač. Ona na taj način živi, primajući i dajući energiju. Dakle sva ta djela koja stoje negdje na nekoj prašnjavoj polici ili u nekom ćosku naših ateljea su mrtva, kao da ne postoje. Ja često svoje skulpture poklanjam, jer kako već rekoh kod nas ljudi nemaju sluha za skulpture pa ih na taj način nametnem i ujedno im udahnem život, jer su u prostoru, jer ih se posmatra, doživljava i osjeća - poručila je umjetnica.

Bilo da se poklanjaju, unose u domove ili poslovne prostore, skulptura i unikatni predmeti podrazumjevaju i sluh i ljubav ka umjetnosti i lijepom. Oni mogu biti najupečatljiviji segment u domu ili mu podariti posebnost i eleganciju.

Gdje se mogu nabaviti proizvodi Maje Matašin?

Cijena se može dobiti na upit, kao i sve informacije vezane za proizvode i to u Bela Vida galeriji putem www.belavida.ba, e-maila This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ili broja telefona   +387(0)33 26 46 60. Bela Vida se nalazi u Importanne Centru, ulica Zmaja od Bosne 7-7A.