Ukoliko želite da sve bude savršeno u vašem domu, onda sigurno znate da trpezarijskom stolu često nedostaju detalji poput stolnjaka, nadstolnjaka, salveta i naravno podmetača. 

Podmetači mogu napraviti veliku razliku u trpezariji, stoga zaslužuju posebnu pažnju. U ovom članku pogledajte neke od "uradi sam" projekata koji će dati karakter svakom stolu.

Ukoliko ste u kreativnom raspoloženju, prionite na posao i napravite one koji su vam se najviše svidjeli. Svaki od njih priča drugu priču, zato odaberite onaj koji će najbolje ispričati priču vašeg doma. Nemojte nam zaboraviti poslati fotografije na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Ukoliko se na vašem stolu uvijek nalazi vino, onda biste trebali početi skupljati plutane čepove i od njih napraviti nešto korisno. Poput ovog podmetača. Izrežite čepove na debljinu od pola centimetra i spojite ih u oblik koji želite. 

U slučaju da već imate podmetače, ali su vam dosadili, imamo odličnu ideju za vas. Otiđite u prodavnicu i kupite farbu po kojoj se može pisati kredom. Prefarbajte podmetače i ukoliko budete priređivali zabavu, na njima možete napisati imena gostiju. 

Većina nas u kući čuva farmerice koje ne nosi i koje samo zauzimaju prostor u ormaru. Ukoliko mislite da ih više nikada nećete odjenuti, onda ih pretvorite u nešto što će oduševiti sve goste.

Podmetači napravljeni od kamenčića su elegantni i sofisticirani. Sljedeći put kad odete na odmor, prikupite kamenčiće koji lijepo izgledaju i sačuvajte ih za ovaj fantastičan "uradi sam" projekt. Ili ih kupite u lokalnoj prodavnici. 

Papirne podmetače možete ukrasiti na milion načina, a najjednostavnije je da ih ofarbate u skladu sa stilom trpezarije ili zabave koju priređujete. 

Ukoliko priređujete večeru i ukrasili ste stol u rustičnom stilu, onda biste definitivno trebali razmisliti o podmetačima napravljenim od panjeva. 

I još nekoliko ideja ...