Sigurni smo da imate puno praznih flaša koje čekaju da ih bacite u smeće. Međutim, zašto ih ne biste iskoristili i napravili nešto neobično?

Danas vam predstavljamo odlične ideje kako urediti dom uz pomoć starih flaša. 

 

Terarijumi od plastičnih flaša

Odrežite donji dio plastične flaše i od njega napravite mali terarijum.

 

Prekrasna dekoracija

Iskoristite vašu kreativnost da napravite savršenu dekoraciju od vinskih flaša. Sve što trebate je boja i špagica sa šljokicama. 

 

Fenjer od staklene flaše

Ukoliko odrežete donji dio flaše možete napraviti fenjer kao na slici. Ovo je odlično rješenje za dekoraciju eksterijera. 

 

Romantične svijeće u vinskim flašama

Pripremite se za romantične trenutke. Na njih ne trebate potrošiti bogatstvo. Sve što trebate uraditi je iskoristiti vaše stare vinske flaše, odrezati njihova dna i staviti svijeću u njih. Onda možete uživati u ostatku večeri.

 

Vaza za cvijeće

Spojite tri flaše različite veličine, a iste boje, i stavite u njih cvijeće.

 

Drzač za narukvice i gumice

Flaše možete iskoristiti i na ovakav način.

 

Vinske boce kao saksije

Zašto ih ne biste pretvorili u saksije za cvijeće? Staklene vinske flaše su savršene za ovu svrhu. Prerežite ih na pola i posadite sjeme u njih. Kada cvijeće počne da raste, iznenadit ćete se kako odlično izgleda u novoj saksiji. Ako ne želite posaditi cvijeće, onda ga presadite iz drugih saksija.

 

 

 

Još jedna ideja za saksije

Odrežite donji dio flaše, napunite je zemljom i posadite cvijeće koje želite. Flašu okačite za grlić, tako da biljka raste sa donje strane. 

 

Neobične vaze

Odrežite grlić na flaši i dobit ćete interesantan oblik vaze za cvijeće. 

I kako vam se sviđaju ove ideje? Zar nisu divne. Koja vam se najviše svidjela i da li ste je primijenili u svom domu? Podijelite komentare i foografije sa nama. Javite nam se na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.