Mogućnost da renovirate i udahnete život starim skladištima, štalama ili industrijskim objektima posljednjih godina preuzela je dizajnerski svijet.

.........................................................................................................................................

Od rustičnih površina i strukturnih elemenata, do rasvjete inspirisane industrijom, ovakvi dizajnerski elementi zadržat će se još dugo u svijetu uređenja enterijera.

Dizajnerska era koja je fokusirana na proizvodnju, mehaničku domišljatost i koja cijeni sirove i nedovršene enterijere, daje odličnu inspiraciju za industrijski stil u vašem domu. Ukoliko ste se divili urbanim potkrovljima i preuređenim štalama, pogledate ovih pet ideja uz pomoć kojih vaš dom možete transformisati u onaj koji je dizajniran na industrijski način.

 

Potražite inspiraciju u istorijskim zgradama

Prije nego otkrijete kakvu vrstu industrijskih detalja volite, pogledajte zgrade koje imaju istorijsku prošlost kako biste došli do kreativnih ideja za koje možda niste znali. Izloženi zidovi od cigle, drvene krovne strukture i čelični stubovi bez zidnih obloga su uobičajeni u skladištima i proizvodnji.

Razmislite o odlasku u centar grada kako biste vidjeli da li postoji revitalizacija starih zgrada. U mnogim gradovima širom svijeta obnova skladišta, štala i proizvodnih pogona u moderne stanove i poslovne objekte je u porastu.

 

Upoznajte se sa omiljenim rustičnim metalima za vaš enterijer

U doba željeza i čelika u svim dijelovima svijeta upotreba ovih industrijskih proizvoda i metala bila je najviše izražena u vodovodnim instalacijama i rasvjeti, ručkicama za ormare i strukturne elemente na krovu i u stubovima.

Današnja upotreba upotreba izlizanog željeza za detalje izgleda fantastično u savremenom domu. Također potražite ispolirani nikl, bakar ili lijevano željezo kako biste unijeli industrijski izgled u vašu kuću.

 

Izloženi mehanički dijelovi u vašem modernom domu

Ukoliko ste ljubitelj ponovnog rođenja industrijskog dizajna kada je u pitanju namještaj, detalji i rasvjeta, onda ste vjerovatno odlučili koje detalje morate imati u svom domu. Kao naprimjer ovu rasvjetu inspirisanu koloturima, čija mehanika je ostavljena kao dekorativni detalj.

Ili ostrvo kuhinji ispod koje je preuređeno tako da bude multifunkcionalno sa nogarama koje su inspirisane industrijskim dizajnom.

 

Miješanje i uklapanje modernih detalja sa industrijskim šarmom

Ljepota dodavanja industrijskih elemenata u vaš dom je sposobnost miješanja i uklapanja vašeg trenutnog savremenog stila sa starijim arhitektonskim detaljima. Najlakši način da ovo uradite jeste u kuhinji. Moderni uređaji za kuhinju od nerđajućeg čelika ili ugradbeni koji imaju slične panele na frontama, mogu imati dašak industrijskog dizajna.

Visilice sa retro sijalicama kreiraju industrijski izgled u kuhinji. Detalji od rustičnog metala vašu prostoriju mogu transformisati odmah.

 

Unesite dašak umjetnosti u enterijere

Još jedan način da uneste industrijske arhitektonske detalje u dom jeste uz upotrebu umjetnina. Jarke grafike, murali, pa čak i oslikani simboli na cigli mogu dati instant naglasak na zidu u vašoj sobi.

Kreirajte vlastiti umjetnički rad tako što ćete koristiti ideje koje pronađete u vašem gradu poput simbola, brojeva i slova, ili čak apstraktne slike koje mogu vaš dosadni zid pretvoriti u umjetnički izražaj.

Izvor: Freshome.com