Naviknuti na garniture, fotelje i taburee često u startu odbacujemo činjenicu o dvije sofe u jednoj dnevnoj sobi. Neobične, jednostavne i krajnje lijepe kombinacije zaista nas mogu iznenaditi. 

Evo nekoliko inspirativnih prijedloga koji su našli svoj dom u mnogim stanovima širom svijeta.

 

Raspored kauča

Suočiti dvije sofe i dobiti „lice u lice“ atmosferu zaista može da bude krajnje zanimljiv izbor u jednoj prostoriji. Bitno je da raspored kauča omogućava nesmetan razgovor sagovornika, da se posjeduje dovoljno prostora za opuštanje i da njihov dizajn ne bude glomazan. 

Ovakvim raporedom dobija se nešto formalniji stil i namijenjen je onima kojima TV aparat nije fokusna tačka dnevne sobe.

 

Dva stila

Za potpuno opuštajuću dnevnu sobu odaberite dvije sofe u različitim stilovima. Na taj način postiže se razbijanje „klasičnog“, a ukoliko se članovima dopadaju različite stvari, evo načina da se želje pomire. 

Poželjno je da sofe budu približno sličnih dimenzija, a dekorativni efekat može se upotpuniti i povezati jastucima u oba tona.

 

Savršen kontrast

Ukoliko se želi postići elegantan i sofisticiran izgled dnevne sobe, evo jednostavnog načina - dvije sofe istog stila u kontrastnim nijansama. Ovdje je predstavljena plavo-bijela kombinacija, ali to može da bude pink-bijela, krem-ljubičasta ili bilo koja druga boja koja odgovara enterijeru i onima koji u njemu borave.

 

Rješenje za visoke stropove 

Idealna kombinacija može da bude i ona u kojoj se dvije sofe nadovezuju jedna na drugu. Ljupki dezeni dvije sofe učinit će pravi „makeover“ u prostoru.

Prostor iza njih može da zauzima TV polica, polica za knjige ili pak radna zona.