Lampe sa crnim sjenilima donose eleganciju i sofisticiranost u vaš dom. Često nepravedno zapostavljene, prijatno iznenađuju sve one koji se uvjere u to kako sjajno izgledaju u različitim enterijerima.

..................................................................................







Uklapaju se u savremen, moderan, tradicionalan i eklektičan stil, nježno i nenametljivo.

 

Mekano svjetlo

Direktno i jako osvjetljenje nije ono što treba očekivati od lampe sa crnim sjenilom. Crna, kao neutralna boja, obavijena oko sijalice pruža mekano i stidljivo svjetlo dajući prostoriji toplinu, a vama osjećaj ušuškanosti. Čini se kao savršena scenografija gdje bi svi željeli igrati glavnu ulogu u dugim i hladnim zimskim noćima.









Pozicija

S obzirom na količinu svjetla koju pružaju, ove lampe se najbolje snalaze u spavaćoj sobi, postavljene na noćni stolić kraj kreveta. Prostorija u kojoj spavamo iziskuje upravo takvo diskretno osvjetljenje.

Međutim, spavaća soba nikako nije jedino mjesto na kojem se crna lampa dobro osjeća. Ako je postavite u dnevni boravak na komodu ili stolić pored sofe ili udobne fotelje, podarit će enterijeru bogat i raskošan izgled. Blaga svjetlost koju ova lampa širi kada je upalite u večernjim satima godit će vašim umornim očima, posebno ako je upaljen i televizor. Njena pritajena svjetlost zgodna je i za prikrivanje nedostataka, ukoliko ih ima, kao što su različita oštećenja na namještaju, izblijedjele boje i slično.












Odaberite snagu crne boje

Lijepe i tradicionalne, ove lampe su mnogo rjeđe od onih u bijeloj ili bež boji iako se lako uklapaju u bilo kakav kolorit. Bez obzira na boju koja je dominantna u prostoru ovakva lampa će se sasvim sigurno savršeno uklopiti.
Neutralnost i nenametljivost crne boje donose harmoniju i ravnotežu u prirodno svijetlu sobu. Kinezi vjeruju da crna boja pripada elementu vode i predstavlja snagu te da ju je poželjno u malim dozama unijeti u dom.





Poseban osjećaj

Mnogi lampe sa svijetlim sjenilima prekrivaju maramom u tamnoj boji da bi postigli određenu atmosferu. To je upravo ono što crne lampe pružaju same od sebe – zrak ispunjen misterijom i dramom. Pritajena svjetlost ove lampe koja prosijava kroz tamno sjenilo i obasjava sobu toplinom zove na odmor, opuštanje, ljubav i romantiku. Kako joj odoljeti?




Izvor fotografija

www.decorpad.com
www.hgtv.com
www.apartmenttherapy.com
www.nyclq-focalpoint.blogspot.com
www.apartmenttherapy.com