Akcentni zid izvrsna je ideja za naglašavanje spavaće sobe. Tamna boja zida stvara dramatičan dojam i čini je posebnom.

Posjetiocima Enterijer.ba u anketi objavljenoj na Facebook stranici najviše se svidjela spavaća soba sa tamnim zidom, tako da vam donosimo još ideja u istom pravcu.

Zid u mornarsko plavoj boji

Ofarbajte zid iza kreveta u mornarsko plavu boju ukoliko imate namještaj u boji orahovog ili hrastovog drveta. Dodajte puno bijele boje - tepih, posteljina, dekoracija, i dobit ćete spavaću sobu u kojoj će odmor biti zagarantovan. 

 

Tamno plava u kombinaciji sa slikama jarkih boja

Tamno plavi zid možete obogatiti apstraktnim slikama u jarkim bojama, te dodati detalje u tim nijansama poput ove žute posteljine ili prozirne stolice.

 

Zid u boji čokolade

Ljubitelji toplih boja mogu odabrati tamno smeđu za zid kojim će naglasiti prostor. Sobu upotpunite bijelim, bež i zlatnim detaljima.

 

Kombinacija ljubičaste i tamno smeđe

Uz bijelu posteljinu ove dvije boje su fantastična kombinacija u spavaćoj sobi. Ljubičastu boju možete staviti na zid iza kreveta i zid pored.

 

Elegancija u neutralnim nijansama

Tamno smeđe-siva boja zida naglasit će ostale neutralne elemente u spavaćoj sobi. Kombinacija bijele, bež i sive savršena je za elegantan prostor.

Ako niste ljubitelj jarkih boja, akcentni zid možete obojiti u nijansu nekoliko tonova tamniju od boje koja je na ostala tri zida. Nećete pogriješiti ako znate koju ste tačno boju koristili prethodno pa od istog proizvođača nabavite boju s istog listića iz knjige uzoraka. Možete se i poigrati kontrastima pa odabrati potpuno drugačiji ton, ali u tom slučaju pazite da je komplementaran s postojećim.

Pripazite i na činjenicu da boje za zid izgledaju drugačije kad je svjetlo prigušeno nego kad su dobro osvijetljene.