Način opremanja kuhinje govori o osobi koja je koristi. Kakva je kuhinja koja je ”baš po mojoj mjeri” i šta ona treba da sadrži? Predstavljamo vam top 5 kuhinja koje se trenutno mogu naći na našem tržištu.

..................................................................................

 

 

 

Dva puta mjeri – jednom sijeci pravilo je koje u izradi i odabiru kuhinje važi u nekoliko postulata. Promjene u kuhinji često zahtijevaju naporne poslove (rušenja, pregradne zidove, kao i sitnije građevinske radove) a pored toga sve dodatne ispravke su veoma iscrpljujuće i naravno – mnogo koštaju.

Bilo da se bira po ličnim specifikacijama i odgovorajućim dimenzijama ili se postojeće samo prilagođavaju kupcu, kuhinja ”po mjeri čovjeka” znači najbolji balans između kvaliteta, praktičnosti i cijene.

Od moderne do klasične, jednostavne ili futurističke, ovaj prostor treba da zadrži svoj prvobitni značaj – mjesto okupljanja i zbližavanja porodice.


Kuhinje Dan – kvalitet austrijskog dizajna

Kuhinje najvećeg austrijskog proizvođača DANKÜCHEN – LINZ posjeduju izuzetan kvalitet, dizajn i funkcionanost. S obzirom na visoki kvalitet, izrazito povoljna cijena će vas sigurno iznenaditi.

Kvalitet, tehnička perfekcija, te izvanredna tehnička rješenja, DAN kuhinje čini posebnim. Savršene na dodir i ergonomski izuzetno projektovane, odgovaraju stilu svakog doma.

Upravo individualna izrada vaše kuhinje omogućit će vam da se u njoj i dobro osjećate.


Stručnjaci u DAN-u su veću funkcionalnost kuhinje postigli mnogobrojnim tehničkim rješenjima, te od dolaska u salon KuhinjaDesign u Sarajevu sve lične želje kupca postaju briga stručnog tima Dan Studija.

Kuhinja predstavljena na fotografiji posjeduje inovativna rješenja za ugodno kuhanje i elegantne dekorativne elemente. Savršen prijedlog za porodične kuće i one koji dosta vremena ulažu u zdrav i kvalitetan obrok.

Sve informacije mogu se dobiti putem broja telefona +387(33) 55 75 60, preko e - maila This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ili direktno u Salonu u Alipašinoj br. 55 u Sarajevu.


Viva Interijeri – dašak Francuske u domu

Grand kuhinja kompanije Viva Interijeri predstavlja sinonim za jedan od omiljenih svjetskih stilova u uređenju kuhinja – francuskom seoskom stilu (engl. French Country style).

Viva Interijeri je brend koji govori o kvaliteti, atraktivnosti i brojnim mogućnostima, od kojih izdvajaju individualnost u izradi.

Kuhinja je inspirisana bojama i detaljima juga Francuske, u tonovima krem i ugradbenim Franke detaljima boje bakra. Njene dimenzije su specijalno za postavku Bela Vida Galerije prilagođene manjim prostorima i stanovima, a Viva Interijeri svoju ponudu baziraju na kuhinjama rađenim po mjeri i zahtjevu svakog kupca.

Praktična i jednostavna, Grand kuhinja inspirisana je vintage elementima i motivima, koji u moru novih i savršeno sjajnih materijala sve više dobijaju na značaju.



Sve informacije mogu se dobiti na broj telefona +387(33) 23 92 26, preko zvaničnog sajta www.vivainterijeri.ba, kao i u Salonu u ulici Mula Mustafe Bašeskije 58 u Sarajevu.


Domavija – izuzetna kuhinja za svakodnevne uslove

Domavija se na tržištu ističe specifčnim dizajnom, velikim izborom najrazličitijeg materijala, kao i izuzetnim kvalitetom u izradi kuhinjskih elemenata.

Ova nježnoroza boja u kombinaciji sa mocca nijansama savršena je tema za mirnu, ugodnu kuhinju u kojoj vlada minimalizam i koja odiše stilom. Dodir laganih tonova i skladne teksture stvaraju magiju u kuhinji koja nosi naziv „Pupoljak japanske trešnje“ i nalazila se kao dio proljetne Bela Vida postavke.

Izrađena od iverala, cjelina je kombinacija kuhinjske radne ploče, dijela za trpezarijsko sjedenje za četiri osobe i zidnih kabineta. Zidni ormarići se otvaraju uz pomoć dodira (touch mehanizam), dok su ispod radne ploče predviđene ladice sa sistemom na izvlačenje.

Doza minimalizma prisutna u ovoj Domavija kuhinji je tek tolika da naglasi stil koji je karakterističan za Istok – mirne linije, svedeni oblici i odsustvo bilo kakvih kitnjastih detalja.

Kuhinja koja može da isprati svaki uzbudljiv porodični dan i da bude oaza u kojoj se rado boravi i kuha, treba da odiše sinhronizacijom i udobnošću.


Studio 8 – kuhinja po želji domaćice

Projektni biro Studio 8 bavi se proizvodnjom namještaja po želji i zahtjevima kupaca i sve to u veoma brzom roku. Širokom ponudom pločastih  materijala, te stalnim usavršavanjem Studio 8 je u koraku sa najmodernijim svjetskim kompanijama.

Posebno predstavljamo kuhinju izrađenu u iveralu - visoki sjaj Egger, koja svojim dizajnom i ergonomijom odgovara modernim stanovima. Izuzetno povoljno rješenje za manje stanove, kojima produžni dio šank zone odgovara kao trpezarijski prostor.




Ova kuhinja posjeduje ”Tandem” box ladice, izvlačne košare sa ublaživačem pri zatvaranju, kao i odlično osmišljenu dodatnu rasvjetu iznad i ispod gornjih elemenata.

Detalji dovedeni do prefekcije, stručni tim i poštovanje ličnog prostora doveli su Studio 8 na listu omiljenih kompanija za saradnju kada je izrada kuhinja po mjeri u pitanju.

Sve informacije o kuhinji mogu se dobiti na broj telefona +387(33) 57 89 59 ili direktno u Studiju 8 u ulici Džemala Bijedića 20, u Sarajevu.


Denicom kuhinja – od vaše ideje do gotovog proizvoda

Uz elegantnu i vedru Denicom kombinaciju crvene, crne i bijele – kuhanje je zabava. Autentičnost boja, kvaliteta i dizajna rezultirala je kuhinjom koja može da zadovolji i ukuse najprobirljivijih.

Ova ostrvo-kuhinja savršen je izbor za one koji uživaju u kuhanju i u funkcionalnosti kuhinjskog prostora. Izrađena je od lakiranog, ultrasjajnog medijapana i njen dizajn je izuzetno moderan i sveden.

Denicom kuhinja je lako uklopljiva i prilagodljiva enterijeru. Ostrvski dio može posjedovati integrisanu ploču za kuhanje, sudoper, radnu površinu, kao i površinu za ručavanje. Pruža maksimalne mogućnosti za obradu namirnica, a njen zidni dio sa frontama u tri nijanse, nasumično poredanih, daje kuhinjskoj zoni poseban stilski šarm.




Ove kuhinje nose etiketu verifikovanog kvaliteta, na čijem su prvom mjestu svjetski poznati proizvođači pojedinačnih kuhinjskih segmenata: Pyramis, Volpato, Rujz, Blum i Mell.

Kompanija Denicom d.o.o nalazi se u Tvorničkoj ulici br. 6. na Ilidži, a sve informacije mogu se dobiti na broj telefona +387(0)33 76 23 35 ili putem oficijelnog sajta www.denicom.ba




Izvor naslovne fotografije


www.housetohome.co.uk