Mali stanovi teže funkcionalnosti i maksimalnoj uštedi prostora.

Obično su kompaktni i umjereni kada je riječ o namještaju i dodacima, osim u slučajevima kada pogrešan odabir namještaja daje osjećaj pretrpanosti.

Cilj svih malih prostora jeste multifunkcionalnost, ali istovremeno i raspodjela prostora na manje namjenske zone. Zone služe da prividno podijele prostor i daju mu svrhu u vašoj svakodnevnici.

 

Kako preurediti malu dječiju sobu u prostor za odraslu osobu?

A što kada u malenom stanu zajedno sa roditeljima odrastaju tinejdžeri koji u skladu sa svojim godinama teže samostalnosti, privatnosti i personalizaciji vlastitog prostora? Na koji način preurediti malu, nekada dječiju sobu, u prostor za mladu i odraslu osobu?

Nudimo vam nekoliko funkcionalnih rješenja, koja će sačuvati taj toliko vrijedan prazan prostor, a sobu učiniti modernom i minimalističkom. Ideja je kreirati privlačan i ugodan prostor koji svojim dizajnom podstiče na rad. Tinejdžeri u skladu sa svojim godinama lako gube interesovanje i koncentraciju za učenje, pa ih na neki način treba motivirati.

Mi smo odlučili ovom problemu pristupiti dizajnom i osmisliti kreativne ideje za male stanove i još manje sobe i učiniti ih idealnim radnim prostorom za mlade i kreativne ljude.

Također, prostor u sredini sobe, koji ćete dobiti lociranjem svih elemenata na jedan zid, omogućit će tinejžerima rekreacioni prostor za zabavu i prijatelje.

Kreveti na rasklapanje

Kreveti na rasklapanje su idealni za uštedu prostora, a kad su sklopljeni, šalju impuls mozgu da je jutro prošlo i da je vrijeme za rad. Na taj način, odsustvo kreveta iz prostora sobi za tinejdžere daje drugu svrhu.

Iskoristite već opterećeni zid i dodajte police za bolju organizaciju i funkcionalnije odlaganje stvari. Koristite intenzivne i hrabre boje koje odišu mladošću.

Potrudite se da prostor ima prirodne svjetlosti i kvalitetnu rasvjetu.

Dozvolite tinejdžerima da izaberu detalje i prostoru daju svoj pečat. Naposlijetku, njihova je soba! Neka provedu svoje najljepše godine u jednako lijepom prostoru!