window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-128943623-1');

Kreativnost je zaista dovoljan adut da atmosfera u kući dobije dekorativnu vrijednost.

U svakom domu postoji mnoštvo dekorativnih predmeta koji mogu izgledati kao neupotrebljivi, stoga ih posložite po volji, maštovito i uživajte u nešto drugačijem ambijentu.

 

Zlatni šik

Umjesto klasične zelene jelke pomoću spreja obojite jelku u bijelo.

Tako će, naprimjer, stara jelka dobiti potpuno novi šarm, a uz nekoliko novih ukrasa u zlatnoj nijansi može da ima sasvim drugačiji vizuelni efekat.

Također, akrilnim gelom u zlatnoj nijansi ili čak lakom za nokte (poslužite se onim što imate u kući) jednostavne prozirne ili bijele dekoracije mogu postati „zlatni“ dio trpeze i napraviti elegantnu atmosferu. 

 

Opčinjenost kuglicama

Poklonici minimalizma i jednostavnosti mogu da odahnu. Pored kuglica različitih veličina i nježnih boja, dobija se vrlo jednostavan i lijep ugođaj i nisu potrebni nikakvi dodatni detalji.

Naslagani na jelku, stavljeni na jednu gomilu pored kamina ili raspoređeni u staklenim posudama, ovi okrugli detalji su izuzetno laki za dekoraciju i ne oduzimaju puno vremena prilikom uređenja stana. 

 

Povratak prirodi

Pored mnogih skupih detalja koje je moguće nabaviti za dekoraciju, mnogi svjetski dekorateri savjetuju „povratak prirodi“ i iskonskom. Ništa nas ne može bolje zbližiti od prirodnih detalja u vidu bobičastog voća, borovine ili šišarki.

Sa samo malo truda, dobijaju se divni aranžmani, koji uz poneku svijeću naročito dolaze do izražaja. 

 

Zimzelene grane

Zimzelene grane nisu ništa neobično ni novo u dekoraciji. One su tradicija, a i osnov za većinu prazničnih aranžmana.

Međutim, mjesto na koje ih stavimo i dodatni detalji koje im podarimo mogu da privuku pažnju i unesu drugačiji duh u prostor. 

Tako se velike grane okačene na stubišta ili iznad trpezarijskog stola izuzetno lijepo uklapaju u dekoraciju i daju divnu slavljeničku notu.

 

Stol kao centar dešavanja

Bilo da se odlučite za detalje u crvenim notama, srebrnom sjaju ili zemljanim tonovima, trpezarijski stol treba da ima dekoraciju koja se dopada cijeloj porodici.

Pokušajte da balansirate i da stvorite atmosferu koja je svima potaman. Za zemljane tonove može da posluži lišće i granje, za crvene prirodno cvijeće, a za srebrne detalje tu su uvijek aktuelne šljokicei srebrni prah.

 

Srebrno i bijelo

Ova kombinacija je odraz čiste elegancije.

Srebrne grane ili bijeli namještaj ukombinovan sa detaljima u srebrnoj nijansi izgledaju potpuno čarobno. Neka kugle vise sa lustera, sa grane ili napravite na plastičnom obruču vijenac od srebrnih kuglica.

 

Crveno kao ljubav

Ne mora da bude sasvim crveno ni pretrpano, ali legende kažu da u kuću treba unijeti malo crvenog za sreću i ljubav.

Bila to obična čarapa, ukrasna traka ili mašna na zimzelenom vijencu, neka crvena uveseli svaku prostoriju, od one u kojoj se jede do one u kojoj se spava. Pustite neka vas inspiracija vodi i ne zaboravite da mašta može svašta – a onda je ukrasite crvenom.