0Kada govorimo o dizajnu prostora, obično mislimo na životni prostor ljudi. Ali, ovaj put vam donosimo inovativnu ideju kako da za svog psa, ili ako ste u mogućnosti, za pse koje žive na ulici, dizajnirate kućicu.

 ..................................................................................................................................................... 

 

2Luksuzna kuća u španskom stilu

Ukoliko imate veliki vrt, možete svom psu priuštiti luksuznu kuću u španskom stilu sa zidanim zidovima i crijepom. Možete ići i u detalje, pa ukrasiti prozore na tornjevima dekorativnim cvijećem. Ova replika kuće za ljude, ima čak i ukrasne svjetiljke na ulaznim vratima. 

Nakon što je dobio jednaku kuću, kakvu i vi imate, vaš pas nema razloga da spava u vašem hodniku. Dovoljna mu je jedna vila!

  

 

 

 

 

  

 

2Industrijski stil

Ukoliko preferirate industrijski stil i sirove materijale, a imate dva psa, idealno rješenje za vas je ova betonska instalacija kućice za pse, koja ujedno podsjeća na skulpturu. Naravno, i ovaj put se vlasnikov izbor materijala slaže sa objektom, koji je vidljiv u pozadini.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3Moderno stambeno rješenje

Ovaj pas je dobio moderno stambeno rješenje. Minimalističkog dizajna, ravnih linija, u tri prepoznatljive boje, a najbolje od svega je što je njegova kućica mobilna. Savremeni pas nije vezan za jednu lokaciju!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4Kućica sa akvarijem

Kućica koja na prvi pogled podsjeća na tradicionalne drvene kućice za pse, ističe se jednom inovacijom. Naime, u kućicu je implementiran akvarij sa ribicama, koji čini bočne zidove konstrukcije. Još jedna karakteristika ove (ne)tradicionalne kućice za pse, jeste da je namijenjena za kućnu upotrebu. Pas koji obitava u ovoj kućici, vjerovatno na počinak odlazi sa knjigom Žil Vern – a, „20.000 milja pod morem".

 

 

 

 

 

 

 

   

5Ugradbena kućica za pse

Praktična ugradbena kućica za pse, dizajnirana isključivo za enterijere je odlično rješenje. Rupa ispod stepeništa oblikovana je s namjerom da zadovolji potrebe psa, a simpatični drveni ram, koji simbolizira kućicu za pse, također je personaliziran natpisom njegovog imena. Max ima svoj prostor, ali i dalje sa svojim vlasnikom dijeli sve!

 

 

 

Izvor fotografija