Svakodnevno se upoznajemo sa stilovima modernih stolica za ljuljanje, koji su prilagođeni modernim enterijerima, a evo i kako one izgledaju.

...................................................................................................................................... 

Udoban, opuštajući pokret koji proizvodi stolica za ljuljanje mnogima je asocijacija na odmor, čitanje ili leškarenje pored kamina.

O stolicama za ljuljanje je već bilo riječi na našem portalu, a sada se osvrćemo na moderne stilove i na trend koji je sve popularniji.

 

Prošlost je neminovno inspirisala mnoge dizajnere da se pozabave osmišljavanjem dizajna, koji je nešto malo fleksibilniji, manje krut i prilagodljiv savremenim domovima. Ipak, ono što je osnova i po čemu ove stolice i jesu prepoznatljive jeste svakako luk na kojem se njišu.

 

The Ryder

Jednostavan i elegantan dizajn je ono što karakteriše ovu atraktivnu stolicu, izrađenu od jasenovog drveta. Inspirisana je skandinavskim dizajnom i ima umirujuće tonove tapaciranog dijela, koji pozivaju na odmor. Ona svaki ugao dnevne sobe može pretvoriti u omiljeni.

 

 

 

 

 

Wood Rocker

Moderna i veoma upečatljiva, ova stolica za ljuljanje inspirisana je izgledom školjke. Ona je klasičan primjer futurističkog tumačenja stare, tradicionalne stolice. Iako odlično izgleda, na prvom mjestu je ipak njena funkcionalnost, pa tek onda estetika. Dostupna je u drvetu oraha, hrasta i posebnog afričkog drveta po imenu Makassar. Sa detaljima od hromiranog čelika, drvetom i tapaciranim, udobnim sjedištem ona je i više nego poželjna za enterijer moderne dnevne sobe.


 

The Read ’n’ Rock chair

Baš kao što joj i ime kaže, savršena je za ljuljanje i čitanje. Ona posjeduje super mekane presvlake, predivnu boju i mnogo prostora za odmaranje. Izuzetno je udobna i negdje je u formi između stolice i fotelje. Njena struktura je izrađena od drveta, a svi materijali su ekološki. Ovo je jedan od onih komada namještaja za koju se ukućani otimaju.

 

 

Storytime Rocker

Za ovu stolicu se kaže da je savršena za majke i bebe. Ljuljanje u ovakvoj, modernoj i udobnoj mini-fotelji je zaista uživanje. Savršen dizajn za savremni dnevni boravak može se nabaviti u dva tona drvenih lukova. Također, izbor boja sjedišta je širok, tako da se od jednostavne bijele do upečatljivih nijansi može pronaći sve za onaj stil koji odgovora enterijeru.



Izvor fotografija: http://www.homedit.com