Italijanski dio magazina „Made in Design“ napravio je listu najprodavanijih proizvoda za enterijer u prvoj polovini 2012. godine.

..................................................................................









Tu su i najpoželjniji detalji za kuću koji su dostupni u četiri države u kojima online katalog postoji: Francuskoj, Velikoj Britaniji, Italiji i Njemačkoj.

Iako ne postoji isporuka namještaja na tržište Balkana, lista najprodavanijih proizvoda najpoznatije „enciklopedije dizajna“ - magazina „Made in Design“ može da posluži kao indikator stila koji je trenutno aktuelan u Evropi.

Njihova online baza sastoji se od 300 najeminentnijih brendova, 1000 poznatih dizajnera i preko 20 000 proizvoda dostupnih u roku od 48h nakon narudžbe.

Lista najprodavanijih proizvoda je samo jedan mali dio ukupne milionske prodaje koju ova kompanija mjesečno ostvaruje. Naći na jednom mjestu brendirane detalje za dom, sa čestim popustima i besplatnom dostavom, najčešći je razlog zbog kojeg se kupci odlučuju baš za online kupovinu preko Made in Designa.


Vazna Scirocco – Alessi

Ovu vaznu dizajnirao je Mario Trimarchi za Alessi. Jedan je od najprodavanijih artikala za dom, čija cijena trenutno iznosi 74 eura.












 

Lusteri – Muuto

Razigrane boje kabla i utičnice reinterpretirane su u mini lustere čija cijena iznosi 59 eura. Za dizajn je zaslužna nordijska kompanija Muuto.

 

 

 






 

Reciklirana stolica – Emeco

Philippe Starck je za Emeco dizajnirao dvije stolice koje su napravljene od recikliranog otpada (drvo i plastika). Veoma popularan dizajn čija cijena iznosi 227 eura.












Ekološka kanta za smeće – Gianluca Soldi

Italijanski dizajner Gianluca Soldi osmislio je dizajn za ekološku kantu za smeće koja ima odvojive segmente za staklo, plastiku i organske ostatke. Njena cijena je 179 eura.













Stol i klupe – Fermob

Vedar dizajn i izrada od aluminija razlozi su za popularnost ovog seta za terasu poznate kompanije Fermob. Cijena od 1200 eura za stol i 480 eura za klupu je trenutno aktuelna na sajtu „Made in Design“.


Izvor fotografija

www.atcasa.corriere.it