Doručak se često navodi kao najvažniji obrok u toku dana. Stvarajući prijatan kutak u kući postoji način da on bude omiljeni obrok, gdje ćete se u miru i lijepom ambijentu napuniti energijom za novi dan.

Prozor kao najvažnija stavka u planiranju organizacije enterijera, na cijeni je u svakom ambijentu. U restoranima, kafeima, hotelskim sobama, kancelarijama pa sve do kućnog prostora – pogled kroz prozor i boravak pored izvora svjetlosti drže primat.

Ideje za „doručak pored prozora“ u suštini znače obraćanje pažnje na neiskorišteni dio doma, koji može biti odličan način za unapređenje boravka u kuhinjskom prostoru.

 

Dodati obloženo sjedište

Zanimljive tkanine, jastučići i obložena ugaona klupa idealan su način da se kuhinji pruži „ušuškani“ i prijatniji efekat. Intimniji prostor od trpezarijskog stola za dvije ili četiri osobe, najobičnije ugaone klupe pružit će neočekivan „makeover“.






 

Izabrati odgovarajući stol

S obzirom na to da bi dio pored prozora trebao da zauzima malo prostora, bitno je izabrati prikladan, manji i neobičan stol. Neuporedivo manji od trpezarijskog, kafe stol bi trebao da pruži dovoljno prostora da se sa suprotne strane seta mogu smjestiti još dvije-tri stolice.






Dekoracija mini prostora

Potrebno je imati na umu da ovaj dio kuhinje ne mora da bude u savršenom skladu sa ostatkom. On može i treba da bude malo drugačiji, izdvojen, sa posebnim „šmekom“ za uživanje i razbuđivanje. Razmislite koje su to boje koje želite da vas okružuju uz jutarnju šolju kafe, odabrani doručak ili dobru knjigu. Dodajte „doručku pored prozora“ malo ličnog identiteta i neka pogled kroz okno inspiriše.