Nedovršeni ili zastarjeli ormari odlična su osnova za preradu u malo skladište sa različitom svrhom.

U kuhinji, dječijoj ili radnoj sobi i hodniku – jeftino, praktično i zanimljivo rješenje je na pomolu. Za sve enterijere koji raspolažu manjom kvadraturom savjetuje se što bolja organizacija u odlaganju i skladištenju stvari. Predstavljamo ideje kako stari ili neiskorišteni ormar sa malo boje, šmirgl papira i samoljepljivih tapeta može da postigne originalni dizajn i ostvari koristan skladišni potencijal.

 

Sunčana „kancelarija“

Izbaciti nepotrebne police, obložiti unutrašnjost vedrim dezenom u žutoj boji, dodati ploče od pluta i u jednom ormaru/kredencu za tili čas se nalazi cijela mini kancelarija. Sav pribor je na svom mjestu, a jednostavna šank stolica daje moderan izraz cijelom „projektu“.



 

Pribor za čišćenje u „novom domu“

Deterdženti, sredstva za čišćenje, peglanje i održavanje doma na jednom mjestu. Da bi sve zalihe bile očuvane uredno – plastične posude i korpe mogu da pomognu. Jednostavan dizajn i maštovito, ovakav ormar je idealno rješenje za svaki dom.



 

Pametan prostor za djecu

Dječije igračke i radovi na jednom mjestu, sa veselim bojama i odličnim prostorom za odlaganje. Dovoljno prostora za kreativno igranje, a visina dostupna mališanima ograničena je na donje ladice. Tako u gornjem dijelu ormara roditelji mogu čuvati društvene igre i slične predmete za igru.





Ženski budoar

Nakit, torbe, cipele, sitnice u jednom ormaru, sa mnoštvom polica, ladica i pregrada u vintage stilu. Veoma dopadljiv dizajn, a u stranice ormara ugrađena su ogledala kao nezamjenjiv detalj ženske sobe.



 

Kuhanje sa stilom

Svježim slojem tirkizne boje ovaj adaptirani ormar podiže atmosferu kuhinje i na jednom mjestu grupiše sve potrebne sastojke i predmete za pečenje i kuhanje. U vratima ormara moguće je ugraditi magnetnu ploču, za preglednost omiljenih recepata. Pink tapete posebno uljepšavaju dezen „skladišta“.