Stepenište kao fiksna tačka u kući zahtijeva pažljivo razmatranje prije nego što se krene u njegovu izgradnju. Kružna, ugaona, ravna – koje stepenište izabrati da se uklapa u dizajn doma i da bude po mjeri svih ukućana?

..................................................................................





Firma Interinox - rješenje za nedoumice

Kompanija koja nudi odličnu podršku i rješenja za sve probleme vezane za izradu i ugradnju stepeništa, ograda i rukohvata jeste Interinox.

Oni su specijalizirana firma za projektovanje, proizvodnju i montažu kružnih, ugaonih i ravnih stepenica za enterijere te pocinčanih vanjskih i požarnih stepenica.

Što se tiče dizajna propratnih dijelova stepeništa, u njihovom programu je i velik izbor inox ograda i ograda od inox stakla, kako za stepeništa tako i za balkone, dvorišne ograde, kapije i nadstrešnice.



Također, u njihovom asortimanu može se naći i poseban program inox karniša „GARDinox” u preko 20 modela.


Sigurnost na prvom mjestu

Životni i radni prostor u kojem se nalaze stepeništa, dio je enterijera koji povezuje dvije zone i upravo zbog toga su sigurnost i kvalitet najvažnije stavke o kojima posebno treba voditi računa. Ukoliko su komfor i estetska strana također zastupljeni, onda je uživanje u njihovom dizajnu krajnji rezultat.

U tom segmentu Interinox je u proteklih dvadesetak godina stekao mnoga znanja i brojne reference, kako u našoj i zemljama okruženja, tako i u Evropi. Na najkvalitetniji način kombinuju znanje, iskustvo, vrhunske materijale kroz što kraći rok izrade kako bi postigli rezultate iznad očekivanja brojnih i zadovoljnih kupaca.

Osnovno načelo Interinoxa jeste trajno rješenje i vrhunski kvalitet koji se prepoznaje i cijeni.





Modeli i dizajn

Bilo da se odlučite za ugaone, ravne ili kružne bitno je znati da za svaki prostor postoje stepenice koje mogu najbolje da se prilagode i da se tako iskoristi maksimum enterijera. Svi modeli mogu se naći u Interinox asortimanu u nekoliko varijacija, te se izrada može prilagoditi želji i potrebama kupca.

Ravna stepeništa posjeduju najjednostavniji dizajn, prikladna su za otvorene prostore i lako se ugrađuju. Uglavnom se koriste u kućnoj izgradnji i na tržištu se mogu nabaviti po nešto nižim cijenama.

Ugaone ili L stepenice su odlično rješenje kada nema dovoljno prostora za ravna - prava stepeništa. Njihova mogućnost da se ugrade u ugao daje im veliku popularnost i uštedu kvadrature.

Popularne kružne stepenice idealne su za potkrovlja, podrume i dupleks stanove. Zauzimaju veoma malo mjesta u površinskom smislu i na taj način su i estetski veoma dopadljive. Njihova najveća mana je što često nisu tako udobne i sigurne kao ravne ili L stepenice, ali sa kvalitetnim izborom ograde i rukohvata i ovaj problem je rješiv.