Ako ste jedan od sretnika koji imaju poseban prostor za rad ili bavljenje hobijem u stanu ili kući, obratite pažnju na organizaciju. Da li je pribor kojim se koristite složen uredno i nadohvat ruke?

..................................................................................







Vaš kreativni kutak, gdje radite ili se zabavljate uživajući u omiljenom hobiju, možete unaprijediti i učiniti urednijim uz pomoć zanimljivih ideja o organizaciji.

Jednom kada sve olovke, boje, konci ili papiri budu imali svoje mjesto bit ćete pošteđeni neprestalnog traganja za izgubljenim sitnicama, a vaša kreativnost će dobiti krila.


Spremnik-zastor

Sasvim običan spremnik u vidu džepova koji inače služi za odlaganje sitnica u kupatilu ili za cipele, može dvojako obogatiti vaš kreativni kutak. Osim što pruža funkcionalan način pohrane u vidu većeg broja odjeljaka odnosno džepova, ovaj spremnik može poslužiti i kao zastor!

Uz pomoć kukica za zavjese u vidu štipaljki okačite spremnik sa džepovima umjesto zastora koji inače krasi vaš prozor. Na ovaj način dobijate zaštitu od znatiželjnih pogleda i pri ruci sve sitnice potrebne za neometano stvaranje! Ispunite džepove olovkama, papirima i kistovima iskoristivši maksimalno dobijeni prostor za organizaciju.







Romantičan kutak za šivanje

Stari vintaž kofer poslužit će kao romantičan i praktičan način držanja tkanina, uzoraka i trakica. Dodate li cijeloj slici jednu maramicu izvezenu cvijećem, upotpunit ćete ovaj divan starinski izgled kofera za držanje vaših stvarčica potrebnih za šivanje.

Budući da je kofer moguće zatvoriti, vaše tkanine će, dok ne radite, biti zaštićene od prašine jednako kao da se nalaze u ladici ili ormariću.















Jednostavno i uredno

Ukrasne papire, raznobojne trake i sjajne mašnice, preostale nakon praznične sezone, treba sačuvati i iskoristiti za druge prilike, rođendane ili naredne praznike. Neadekvatno odložen u uske i kratke ladice, sav ovaj nježni pribor za pakovanje može se oštetiti.

Zgodno mjesto za pohranjivanje i čuvanje ovih materijala je unutrašnja strana vrata vaše ostave ili ormara. Uz pomoć žičane konstrukcije namijenjenje odlaganju stvari i kućnih potrepština, pribor za pakovanje bit će uredno i pregledno složen.



Izvor fotografija

www.oliverands.com
www.budgetwisehome.com
www.hearthandmadeuk.blogspot.com
www.bhg.com